Δήμητρα Καλαντώνη

Προεδρος-Διευθυνουσα Συμβουλος

Δήμητρα, η γενεσιουργός αιτία του εγχειρήματος που ονομάζεται ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Μητέρα ενός πρωταθλητή της κωπηλασίας αλλά και φίλη αφού η διαφορά στην ηλικία τους είναι πολύ μικρή. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Executive MBA του Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου Alba, ενώ οι αρχικές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Modul της Βιέννης στον τομέα του Hotel Management. Εργάστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Αυστρίας, στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων, Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Marketing και Επικοινωνίας. Μια από τις επιτυχίες της αποτελεί η συμμετοχή της στη διοργάνωση του συνεδρίου του Ν.Α.Τ.Ο.

Συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο του αυτοκινήτου. Συμμετείχε, επίσης, στο στήσιμο τμήματος μεγάλης αλυσίδας (όμιλος Grecotel με 18 ξενοδοχεία). Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Διευθύντρια έργου σε Μ.Κ.Ο. Σήμερα είναι Υπεύθυνη Εμπορικής Λειτουργίας στο ΚΠΙΣΝ, όπου, εποπτεύει το τμήμα μισθώσεων χωρών στη διοργάνωση εκδηλώσεων τρίτων, έχοντας αναλάβει πάνω από 570 εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών, οργανισμών, κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διάδοσης ιδεών (όπως TEDx Athens). Επιπλέον, έχει την επίβλεψη επισκέψεων αρχηγών κρατών και σημαντικών προσώπων, αφού μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

 

Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως η Δήμητρα είναι μητέρα. Κατά τα μαθητικά χρόνια του γιου της ήταν πάντα στα συμβούλια γονέων. Εκεί δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία σχολή γονέων και παράλληλα, λάμβανε ενεργά μέρος στη συμμετοχή των μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, στηρίζοντας με οποιοδήποτε τρόπο, το έργο των καθηγητών. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, όπου, οι αθλητές έχουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες επιτυχίες σε ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η μεγάλη της αγάπη για το γιο της, αλλά και για όλα τα παιδιά, την οδήγησαν σήμερα στο να λάβει πιο ενεργή δράση. Παρόλο που ο προσωπικός της χρόνος είναι ελάχιστος, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να κυνηγήσει το όνειρό της και να υλοποιήσει το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η συνάντηση με ένα κορίτσι 19 ετών σε μια από τις καθιερωμένες της Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σε δομή φιλοξενίας για κορίτσια, ως Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, πριν από 6 χρόνια. Η αγωνία του νεαρού κοριτσιού για το μέλλον, έγινε και αγωνία της Δήμητρας.

 

Σήμερα, όμως, χάρη στην προσπάθειά της και με την αμέριστη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιχειρεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.

 

Η Δήμητρα είναι η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Δήμητρα Καλαντώνη

Προεδρος-Διευθυνουσα Συμβουλος

Μαρία Κωστάλα

Γενικη Διευθυντρια

H Mαρία είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος “Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα” καθώς και του Μεταπτυχιακού “Πολιτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες” του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στις Αναπαραστάσεις κοινωνικών ζητημάτων στα Μ.Μ.Ε και στην Επικοινωνία της Υγείας.

Μεταξύ άλλων ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης το 2015 ενώ συμμετείχε το 2017 στο COST ACTION IS1308 με θέμα «Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη» ως βοηθός ερευνητής και αναλυτής για τις ελληνικές εφημερίδες. Σε αυτό το έργο, διεξήχθη ολοκληρωμένη ανάλυση περιεχομένου μέσων ενημέρωσης σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο γραφείο Τύπου κλινικής καθώς και σε πανεπιστημιακές μονάδες. Έχει απασχοληθεί ως εκπρόσωπος Διοίκησης και Lead Auditor στην υλοποίηση και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2005) σε οργανισμούς με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους.
Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα το πρόγραμμα Impact on Health της Ashoka Hellas αναφορικά με την ενδυνάμωση κοινωνικών επιχειρήσεων, ειδικά σχεδιασμένο για τον κλάδο της Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και στη διενέργεια κοινωνικών ιατρείων σε νησιά και στην επαρχία.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ η Μαρία είναι η Γενική Διευθύντρια.

Μαρία Κωστάλα

Γενικη Διευθυντρια

Αχιλλέας Καραδημητρίου

Οικονομικος Συμβουλος, Υπευθυνος Στρατηγικης Επικοινωνιας και Εξευρεσης Πορων

Ο Αχιλλέας Καραδημητρίου είναι επικοινωνιολόγος-δημοσιογράφος, διδάσκων στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει διδακτορικό στην Πολιτική και Οργάνωση του Ευρωπαϊκού Ραδιοτηλεοπτικού Πεδίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τα Μέσα επικοινωνίας και το επικοινωνιακό πεδίο (The Media for Democracy Monitor 2020, ISCH COST Action -Populist Political Communication in Europe, YouthActiv – Jean Monnet – Information and Research Activities, 11 Nations Study of Comparative Political Knowledge and Media Consumption).

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος – υπεύθυνος επικοινωνίας και δικτύωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) καθώς και ως επικοινωνιολόγος σε διάφορους φορείς. Έχει επίσης διδάξει μαθήματα σχετικά με την επικοινωνία και τη δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου) καθώς και σε διάφορες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται στην πολιτική και οργάνωση των ΜΜΕ, στην πλαισίωση των ειδήσεων, στην εξέλιξη της δημοσιογραφίας καθώς και στη χρήση των νέων μέσων επικοινωνίας στο πλαίσιο της συμμετοχικής κουλτούρας του νέου επικοινωνιακού πεδίου.

Αχιλλέας Καραδημητρίου

Οικονομικος Συμβουλος, Υπευθυνος Στρατηγικης Επικοινωνιας και Εξευρεσης Πορων

Νεφέλη Πιτουροπούλου

Υπευθυνη Marketing και Επικοινωνιας

Η Νεφέλη με περισσότερα από 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στους τομείς της Επικοινωνίας, του Marketing και του Event Planning, διακρίνεται για το θετικό της πνεύμα και την έντονη επιθυμία της να προσφέρει. Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολύ μεγάλων εκδηλώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, η τελετή εγκαινίων της Ολυμπιακής αεροπορίας, αλλά και του νοσοκομείου Υγεία στα Τίρανα. Η αγάπη της για τα παιδιά, την οδήγησε το 2006 και παράλληλα με τις σπουδές της, στην απόφαση να ανοίξει με τη μητέρα της ένα κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο και διατήρησε για 7 χρόνια, οπότε και αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με το αντικείμενο των σπουδών της. Έκτοτε υπήρξε Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing σε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας, αλλά και Account Manager σε διαφημιστική εταιρεία, με πελάτες της μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Η Νεφέλη είναι πανελλήνια πρωταθλήτρια θαλασσίου σκι, λάτρης της φύσης και ένθερμη υποστηρικτής των φιλανθρωπικών δράσεων.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ η Νεφέλη έχει αναλάβει τον τομέα της Επικοινωνίας και Marketing.

Νεφέλη Πιτουροπούλου

Υπευθυνη Marketing και Επικοινωνιας

Ολυμπία Μουσαγέα

Διοικητικη Υποστηριξη Εργου

H Ολυμπία μεγάλωσε δύο εξαιρετικούς νέους 21 και 24 ετών. Διακρίνεται για την κοινωνική της δράση καθώς πέρα από το ρόλο της ως μητέρα, συμμετέχει ενεργά στα κοινά, αναπτύσσοντας εθελοντική δράση σε διάφορους τομείς.

Είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘’Περίσσευμα Καρδιάς’’. Συνδυάζοντας την αγάπη της για προσφορά μαζί με αυτή για τον αθλητισμό  υπήρξε εθελόντρια σε αγώνες που είχαν σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για ευπαθείς ομάδες αλλά και στους Special Olympics.

Έχει ασχοληθεί με τη διοίκηση και διαχείριση υπηρεσιών σε μεγάλη εταιρεία στον χώρο της εστίασης πάντα με συνειδητή της δέσμευση στις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας.

Διαθέτει άριστες δεξιότητες στην επικοινωνία και την συνεργασία, στο πλαίσιο της ομάδας, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας με γενναιοδωρία ψυχής τους ανθρώπους γύρω της.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ η Ολυμπία στην ομάδα μας έχει αναλάβει τη Διοικητική υποστήριξη και τη διαχείριση υπηρεσιών.

Ολυμπία Μουσαγέα

Διοικητικη Υποστηριξη Εργου

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστης Δικτυου Εθελοντων & Αθλητικων Δραστηριοτητων

Ο Στέφανος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη το Σουδάν. Οι δυσκολίες τον βοήθησαν να καταλάβει εξαρχής την αξία της αλληλεγγύης και της βοήθειας από και προς τον συνάνθρωπο.

Ο αθλητισμός ήταν η ιδανικότερη και ομορφότερη διέξοδος του από όλες αυτές τις δυσκολίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο πιο αγαπημένες του ασχολίες αυτή του αθλητισμού και των παιδιών μέσω των σπουδών του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διανύσει πολύχρονη επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κυριότερη τη θέση του Manager σε μαρίνα στη Σαουδική Αραβία. Η αγάπη του, όμως, για πρόοδο και εξέλιξη προέκυψε μέσω της παρακολούθησης πολλών πιστοποιημένων σεμιναρίων αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών σε τομείς προσωπικής ανάπτυξης (Life Coaching).  Το επόμενο βήμα ήταν η ενασχόληση του με το οικοσύστημα των ΑΜΚΕ. Τα στοιχεία αυτά τον έφεραν κοντά στην ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Στέφανος έχει αναλάβει τομέα διαχείρισης του δικτύου των εθελοντών και την οργάνωση αθλητικών προγραμμάτων.

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστης Δικτυου Εθελοντων & Αθλητικων Δραστηριοτητων

Κατερίνα Αργυροπούλου

Επιστημονικος Συνεργατης - Επικουρη Καθηγητρια Επαγγ. Προσανατολισμου & Ληψης Επαγγελματικων Αποφασεων στο ΕΚΠΑ

Η Κατερίνα Αργυροπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Λήψης Επαγγελματικών Αποφάσεων, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της
Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό
Προσανατολισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πολυετή ενεργή ενασχόληση με το γνωστικό
αντικείμενο της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και συμμετοχή σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Στο ερευνητικό και
συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά ή αυτοτελείς τόμους, ενώ ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά
και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει την επιστημονική επιμέλεια δύο βιβλίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις σύγχρονες προσεγγίσεις  σταδιοδρομίας, στη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων διερεύνησης και σχεδιασμού σταδιοδρομίας. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (IAEVG) και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού
(ΕΛΕΣΥΠ).

Κατερίνα Αργυροπούλου

Επιστημονικος Συνεργατης - Επικουρη Καθηγητρια Επαγγ. Προσανατολισμου & Ληψης Επαγγελματικων Αποφασεων στο ΕΚΠΑ

Αριστείδης Λορέντζος

Ψυχολογος - Συμβουλος Επαγγελματικου Προσανατολισμου & Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης

Ο Αριστείδης Λορέντζος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο
Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής
Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και έχει
εργαστεί ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε δημόσιες και
ιδιωτικές δομές ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Αριστείδης λειτουργεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης.

Αριστείδης Λορέντζος

Ψυχολογος - Συμβουλος Επαγγελματικου Προσανατολισμου & Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης

Σωτήρης Κυρανάκος

Συμβουλος Αθλητικων Δραστηριοτητων

Η αγάπη του Σωτήρη για τον αθλητισμό τον οδήγησε να δηλώσει ως μοναδική επιλογή σπουδών το ΤΕΦΑΑ, από το οποίο αποφοίτησε το 2000 και στη συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στην Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Η ενασχόληση του κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων με τις αθλητικές κατασκηνώσεις » ΣΚΟΥΡΑΣ» και «ΓΚΑΛΗΣ» , ενίσχυσε την πεποίθηση του για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και την αλληλένδετη σχέση που διακρίνει τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

Σε συνεργασία με το Υφ. Αθλητισμού εργάστηκε στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ενώ αποτέλεσε υπεύθυνος Εθελοντισμού στους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων στο Βόλλευ (2005), στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Στίβο (2009) καθώς και στον Μαραθώνιο της Αθήνας (2010).

Τον Ιανουάριο του 2006 ως Διευθυντής του LIFE and SPORTS ήταν υπεύθυνος για την τελετή παράδοσης του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΥ από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και παράλληλα βραβεύτηκε από το Σ.Φ.Ε.Ι για την διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 10 χρόνια είναι υπεύθυνος Κοινωνικής Ευθύνης στον ΣΕΓΑΣ, καθώς και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Έχει υπάρξει ομιλητής σε θέματα από αφορούν στον αθλητισμό και τις κοινωνικές πτυχές του, σε διεθνή συνέδρια, ενώ στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και τους φορείς του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τις εθελοντικές εκστρατείες σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Κρήτης, «MARATHON FOR GREECE» και «ATHLETICS IN THE LAND OF CULTURE», ενώ από το 2016 έχει την ευθύνη για την Λαμπαδηδρομία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Σωτήρης είναι σύμβουλος των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σωτήρης Κυρανάκος

Συμβουλος Αθλητικων Δραστηριοτητων

Ελπίδα Μαρίνου

Συντονιστρια Εκπαιδευτικου Τομεα - Ειδικη Παιδαγωγος & Δραματοθεραπευτρια

Η Ελπίδα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στην Ψυχολογία. Στο συνεχές και ανεξάντλητο ταξίδι της γνώσης παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, είναι τελειόφοιτη
τετραετούς εκπαίδευσης στη Δραματοθεραπεία, η οποία ανήκει στις Ψυχοθεραπείες μέσω
της Τέχνης, από το Ψυχοθεραπευτικό κέντρο δια βίου μάθησης το «Έρμα», που λειτουργεί στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).

Το ενδιαφέρον της επαγγελματικής της εμπειρίας εστιάζεται στην ενδυνάμωση
για αυτονόμηση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, μέσω χρηματοδοτήσεων από Παγκόσμιους
Οργανισμούς, όπως το πρόγραμμα «Εστία» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Επιπλέον, συνεργάζεται εθελοντικά με φορείς που έχουν ανθρωποκεντρικό
χαρακτήρα και λειτουργούν μέσα από κοινωνικά προγράμματα αλληλεγγύης παρέχοντας υποστήριξη σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. Ο πυρήνας των αξιών της αποτελείται από αρχές ομαδικότητας, σεβασμού,
συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. Πιστεύει στη δύναμη που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του ώστε να κάνει το αδύνατο δυνατό και να εξελιχθεί.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, η Ελπίδα συντονίζει τον Εκπαιδευτικό Τομέα και υλοποιεί Ψυχοεκπαιδευτικές συνεδρίες κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και ομάδες έκφρασης, εφαρμόζοντας τεχνικές της Δραματοθεραπείας.

Ελπίδα Μαρίνου

Συντονιστρια Εκπαιδευτικου Τομεα - Ειδικη Παιδαγωγος & Δραματοθεραπευτρια

Σοφία Παπαθεοδώρου

Συντονιστρια Ψυχοκοινωνικου Τομεα - Ψυχολογος

Η Σοφία Παπαθεοδώρου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

Από το 2014 έως σήμερα, έχει εργαστεί στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, στο κέντρο υποστήριξης ανέργων της ΠΕΨΑΕΕ, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ιδιωτικά, ενώ έχει συνεργαστεί με φορείς όπως η ΓΣΕΕ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια στα προγράμματα δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων του κλάδου.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συντονίζει τον Ψυχοκοινωνικό Τομέα και υλοποιεί συνεδρίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής.

Σοφία Παπαθεοδώρου

Συντονιστρια Ψυχοκοινωνικου Τομεα - Ψυχολογος

Βαγγέλης Παππάς

Εικαστικος - Συγγραφεας

Ο Βαγγέλης Παππάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976 και είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δημητρέα. Πριν από την εισαγωγή του στην Σχολή Καλών Τεχνών, είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές του επί τέσσερα έτη κοντά στον Γιάννη Καρούσο και τον Χρήστο Λιόνδα στην Σχολή Βυζαντινής τέχνης Πειραιά. Παράλληλα ασχολήθηκε με την εικονογράφηση και το κόμικς, την συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων, συνεργαζόμενος με πολλές εκδοτικές εταιρίες, ενώ ανέλαβε την δημιουργία και την επιμέλεια των εκθεμάτων του ιστορικού Μουσείου Ρούπελ στον Προμαχώνα. Στην πορεία του χρόνου, πέρα από τις ατομικές του εκθέσεις (τελευταία: Ίδρυμα Τσιχριντζή, Κηφισιά) και την συμμετοχή του σε πλήθος ομαδικών σ’ Ελλάδα κι εξωτερικό, αναλάμβανε την επιμέλεια εικαστικών γεγονότων, όπως την δημιουργία της
έκθεσης Νέων Καλλιτεχνών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την συμμετοχή 385 Καλλιτεχνών, τον Νοέμβριο του 2002.

Η δημιουργία επίσης μεγάλων εικαστικών γεγονότων με διεθνή εμβέλεια, ακόμα και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας, ή ακόμα την αιγίδα προέδρων ξένων κρατών, δημιούργησαν για παράδειγμα την μεγάλη εικαστική έκθεση «Αγνοούμενοι» που ταξίδεψε κι εκτός των ελληνικών συνόρων. Ο Βαγγέλης Παππάς έχει διακριθεί και στον συγγραφικό χώρο, με την έκδοση βιβλίων του. Το τελευταίο του έργο είναι «Ο Αχμάκης» απ’ τις εκδόσεις Εν Πλω, αναφέρεται στην μυθιστορηματική βιογραφία του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Δημιούργησε επίσης την σχολή της ARTe το 2008, ένα πραγματικό πολιτιστικό κέντρο στην Καλλιθέα, από το οποίο έχουν ήδη αποφοιτήσει πάνω από 1050 μαθητές μέχρι σήμερα.

Ο Βαγγέλης Παππάς, κάτοχος της αγγλικής γλώσσας, δίνει πολλές διαλέξεις πάνω σε θέματα τέχνης, ενώ κατά διαστήματα οργανώνει μεγάλους σεμιναριακούς κύκλους σπουδών σχετικούς με την ιστορία της ευρωπαϊκής και ελληνικής τέχνης.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, ο Βαγγέλης συντονίζει τα εικαστικά εργαστήρια.

Βαγγέλης Παππάς

Εικαστικος - Συγγραφεας

Κατερίνα Παπατουκάκη

Τομεας Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης - Παραλληλη Στηριξη

Η Κατερίνα Παπατουκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κοινωνική λειτουργός, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις «Στρατηγικές Ανάπτυξης Εφηβικής Υγείας», του τμήματος Ιατρικής στο ΕΚΠΑ. Έχει ολοκληρώσει 500 ώρες πρακτικής σε δομές υγείας-ψυχικής υγείας, ενώ παράλληλα, ειδικεύεται στο πρόγραμμα συστημικής ψυχοθεραπείας του ΑΚΜΑ. Από το 2016 έως σήμερα έχει εργαστεί ως
κοινωνική λειτουργός, στη Γραμμή Ζωής, στα Δημοτικά Ιατρεία Κυψέλης-Δήμου Αθηναίων, στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, καθώς και στα Παιδικά Χωρία SOS Ελλάδος. Έχει απασχοληθεί εθελοντικά για δύο χρόνια, στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας και στον ξενώνα θηλέων της Κιβωτού του Κόσμου
Είναι πιστοποιημένο μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (Σ.Κ.Λ.Ε) και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι).
Ερευνητικά έχει συγγράψει επιστημονική μελέτη για την Παιδική & Εφηβική Σεξουαλική Κακοποίηση συσχετίζοντας την με την Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες σε ενήλικη ζωή.

 

Από το 2019, η Κατερίνα είναι επιστημονικός συνεργάτης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ στον τομέα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης.

Κατερίνα Παπατουκάκη

Τομεας Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης - Παραλληλη Στηριξη

Αναστασία Παπαϊωάννου

Παραλληλη Στηριξη

Η Παπαιωάννου Αναστασία είναι 27 ετών και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και στο Open University της Αγγλίας και είναι αδειούχος ψυχολόγος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Παιδοψυχολογία (Child Psychology) στο πανεπιστήμιο του Central Lancashire της Αγγλίας όπου και αποφοίτησε με έπαινο. Επίσης, είναι εκπαιδευόμενη θεραπευτικού παιχνιδιού (Play Therapy) και πιστοποιημένο μέλος του Play Therapy (PTUK – Play Therapy UK) της Αγγλίας. Έχει εκπαιδευτεί σε ανάλυση βιοσημάτων σε περιβάλλον MATLAB και EEG (εγκεφαλογραφήματα). Η ενασχόληση της με τα παιδιά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια ακόμα ως βασικό μέλος σε παιδικές κατασκηνώσεις (ομαδάρχισσα, κοινοτάρχισσα, συντονίστρια). Οι εθελοντικές τις δράσεις επίσης είχαν ως επίκεντρο παιδιά και ενήλικες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση ως ψυχολόγος στο Παιδοψυχιατρικό Παράρτημα του ΠΑΙΔΩΝ Αγλαϊα Κυριακού και εξειδικεύτηκε σε περιπτώσεις του φάσματος αυτισμού, διαταραχές υπερκινητικότητας και διάσπασης προσοχής (ΔΕΠΥ), αναπτυξιακές διαραταχές (ΔΑΔ), μαθησιακές δυσκολίες όπως επίσης και στην χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων κ.α. Παράλληλα πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ και εξειδικεύτηκε στην Θεραπεία μέσω της Τέχνης (Art Therapy) σε παιδιά. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ, ως ψυχοπαιδαγωγός και μέλος επιστημονικής ομάδας ενός προγράμματος έκτακτης ανάγκης σε δομή παιδικής προστασίας.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ εργάζεται ως παράλληλη στήριξη, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου.

Αναστασία Παπαϊωάννου

Παραλληλη Στηριξη

Μαριάννα Καλαμαρά

Χημικος

Η Μαριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ, στο αντικείμενο της Χημείας Φυσικών Προϊόντων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Βιοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex, στο Ηνωμένο Βασίλειο και πτυχίου Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί στον τομέα της Κλινικής Έρευνας σε φαρμακευτικές εταιρίες καθώς και στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στη Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα επιμορφωτικά προγράμματα στην Εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών και την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Διδάσκει στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ειδικότητα Βοηθών Φαρμακείου, καθώς και στην Ενισχυτική Διδασκαλία σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, έχει αναπτύξει εθελοντική δράση σε πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ η Μαριάννα διδάσκει Χημεία, Φυσική και Βιολογία στις συνεργαζόμενες δομές παιδικής προστασίας.

Μαριάννα Καλαμαρά

Χημικος

Διονύσης Καλογήρου- Λουμίτης

Μαθηματικος

Ο Διονύσης προσπαθεί να μοιράζεται το πάθος του και την περιέργειά του για τα μυστήρια του κόσμου με τους συνανθρώπους του μέσω των μαθηματικών, των μυστικών της θάλασσας και της ενασχόλησής του με τα κοινά. Οι αρχικές του σπουδές σε Ελλάδα (Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ Μυτιλήνη) και Αγγλία (Earth and Ocean, University of Brighton) ήταν σχετικές με το περιβάλλον, πράγμα το οποίο συνέδεσε με την ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε χώρους εστίασης και στο χώρο του τύπου έως ότου γίνει εκπαιδευτής καταδύσεων και επαγγελματίας δύτης για ναυτικές και αλιευτικές εργασίες. Το 2014 εισάγεται στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να ακολουθήσει αυτό που του προξενούσε την μεγαλύτερη συγκίνηση. Από το 2018, την χρονιά που αποφοίτησε, η αγάπη του για τα θεωρητικά μαθηματικά γίνεται το εργαλείο και το κίνητρο για να επικοινωνήσει με τα παιδιά και να τους προσφέρει όλα εκείνα που έμαθε ως άνθρωπος από τις διάφορες εργασίες που έκανε και όλα εκείνα που τον έκαναν να καταλαβαίνει, όσο φτάνει ο νους του στα μαθηματικά. Τους μήνες που δεν μαθαίνει στα παιδιά μαθηματικά, τα εκπαιδεύει να βουτάνε με ασφάλεια μέσω καταδυτικών κέντρων σε διάφορα νησιά της Ελλάδας. Από την καθημερινότητά του δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι της άθλησης καθώς συμμετέχει και σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης, ενώ τα βράδια τα αφιερώνει στην εμβάθυνση κατανόησης της Άλγεβρας και της θεωρίας αριθμών.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Διονύσης διδάσκει Μαθηματικά στις συνεργαζόμενες δομές παιδικής προστασίας.

 

Διονύσης Καλογήρου- Λουμίτης

Μαθηματικος