Δήμητρα Καλαντώνη

Πρόεδρος-Διευθύνουσα Σύμβουλος

Δήμητρα, η γενεσιουργός αιτία του εγχειρήματος που ονομάζεται ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Μητέρα ενός πρωταθλητή της κωπηλασίας αλλά και φίλη αφού η διαφορά στην ηλικία τους είναι πολύ μικρή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Modul της Βιέννης Hotel Management και εργάστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες της Ελλάδας της Ισπανίας και της Αυστρίας, στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων, Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Marketing και Επικοινωνίας. Μια από τις επιτυχίες της αποτελεί η συμμετοχή της στη διοργάνωση του συνεδρίου του Ν.Α.Τ.Ο.

Η Δήμητρα συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο του αυτοκινήτου. Συμμετείχε, επίσης, στο στήσιμο τμήματος μεγάλης αλυσίδας (όμιλος Grecotel με 18 ξενοδοχεία). Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Διευθύντρια έργου σε Μ.Κ.Ο.

Σήμερα είναι Εμπορική Διευθύντρια στο ΚΠΙΣΝ, όπου, εποπτεύει το τμήμα μισθώσεων χωρών στη διοργάνωση εκδηλώσεων τρίτων έχοντας αναλάβει πάνω από 500 εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών, οργανισμών, κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διάδοσης ιδεών (όπως TEDx Athens). Επιπλέον, έχει την επίβλεψη επισκέψεων αρχηγών κρατών και σημαντικών προσώπων. Παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της μέχρι τον Απρίλιο του 2020 στο Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο ALBA στο Executive Management. Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως η Δήμητρα είναι μητέρα. Κατά τα μαθητικά χρόνια του γιου της ήταν πάντα στα συμβούλια γονέων. Εκεί δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία σχολή γονέων και παράλληλα, λάμβανε ενεργά μέρος στη συμμετοχή των μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, στηρίζοντας με οποιοδήποτε τρόπο, το έργο των καθηγητών. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, όπου, οι αθλητές έχουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες επιτυχίες σε ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Η μεγάλη της αγάπη του γιου της αλλά και όλων των παιδιών την οδήγησαν σήμερα στο να λάβει πιο ενεργή δράση. Παρόλο που ο προσωπικός της χρόνος είναι ελάχιστος, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να κυνηγήσει τις ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιήσει το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Αφορμή γι’ αυτό ήταν η συνάντηση με ένα κορίτσι 19 ετών σε μια από τις καθιερωμένες της Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σε δομή φιλοξενίας για κορίτσια, ως Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, πριν από 5 χρόνια. Η αγωνία του νεαρού κοριτσιού για το μέλλον, έγινε και αγωνία της Δήμητρας. Σήμερα, όμως, χάρη στην της προσπάθειας της και με την αμέριστη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιχειρεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.

Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Η Δήμητρα είναι η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ.

Δήμητρα Καλαντώνη

Πρόεδρος-Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μαρία Κωστάλα

Γενική Διευθύντρια

H Mαρία είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος “Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα” καθώς και του Μεταπτυχιακού “Πολιτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες” του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στις αναπαραστάσεις κοινωνικών ζητημάτων στα Μ.Μ.Ε. Έχει πιστοποιηθεί μέσω του διεθνούς προγράμματος «Collaborative Institutional Training Initiative (CITI)» και του «Office of Research Regulatory Affairs (ORRA)» του Πανεπιστημίου Rutgers στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο με τίτλο: Χαρτογράφηση και ανάλυση εκστρατειών δημόσιας υγείας στην Ελλάδα: οι εμπειρίες και οι πρακτικές φορέων δημόσιου, ιδιωτικού και μη κερδοσκοπικού τομέα.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο γραφείο Τύπου κλινικής καθώς και πανεπιστημιακών μονάδων. Έχει ασχοληθεί με την υλοποίηση και εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) σε οργανισμούς με στόχο τη διασφάλιση της βελτίωσης της λειτουργίας τους.

Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα το πρόγραμμα Impact on Health της Ashoka Hellas αναφορικά με την ενδυνάμωση κοινωνικών επιχειρήσεων ειδικά σχεδιασμένο για τον κλάδο της Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και στη διενέργεια κοινωνικών ιατρείων σε νησιά και στην επαρχία.

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ η Μάρα είναι η Διευθύντρια και υπεύθυνη του τομέα Εκπαίδευσης.

Μαρία Κωστάλα

Γενική Διευθύντρια

Νεφέλη Πιτουροπούλου

Υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας

Η Νεφέλη με περισσότερα από 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στους τομείς της Επικοινωνίας, του Marketing και του Event Planning, διακρίνεται για το θετικό της πνεύμα και την έντονη επιθυμία της να προσφέρει. Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολύ μεγάλων εκδηλώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, η τελετή εγκαινίων της Ολυμπιακής αεροπορίας, αλλά και του νοσοκομείου Υγεία στα Τίρανα. Η αγάπη της για τα παιδιά, την οδήγησε το 2006 και παράλληλα με τις σπουδές της, στην απόφαση να ανοίξει με τη μητέρα της ένα κατάστημα παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο και διατήρησε για 7 χρόνια, οπότε και αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με το αντικείμενο των σπουδών της. Έκτοτε υπήρξε Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing σε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας, αλλά και Account Manager σε διαφημιστική εταιρεία, με πελάτες της μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Η Νεφέλη είναι πανελλήνια πρωταθλήτρια θαλασσίου σκι, λάτρης της φύσης και ένθερμη υποστηρικτής των φιλανθρωπικών δράσεων.

Νεφέλη Πιτουροπούλου

Υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας

Ολυμπία Μουσαγέα

Διοικητική Υποστήριξη Έργου

H Ολυμπία μεγάλωσε δύο εξαιρετικούς νέους 21 και 24 ετών. Διακρίνεται για την κοινωνική της δράση καθώς πέρα από το ρόλο της ως μητέρα, συμμετέχει ενεργά στα κοινά, αναπτύσσοντας εθελοντική δράση σε διάφορους τομείς.

Είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘’Περίσσευμα Καρδιάς’’. Συνδυάζοντας την αγάπη της για προσφορά μαζί με αυτή για τον αθλητισμό  υπήρξε εθελόντρια σε αγώνες που είχαν σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για ευπαθείς ομάδες αλλά και στους Special Olympics.

Έχει ασχοληθεί με τη διοίκηση και διαχείριση υπηρεσιών σε μεγάλη εταιρεία στον χώρο της εστίασης πάντα με συνειδητή της δέσμευση στις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας.

Διαθέτει άριστες δεξιότητες στην επικοινωνία και την συνεργασία, στο πλαίσιο της ομάδας, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας με γενναιοδωρία ψυχής τους ανθρώπους γύρω της.

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ η Ολυμπία στην ομάδα μας έχει αναλάβει τη Διοικητική υποστήριξη και τη διαχείριση υπηρεσιών.

Ολυμπία Μουσαγέα

Διοικητική Υποστήριξη Έργου

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστής Δικτύου Εθελοντών & Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Ο Στέφανος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη το Σουδάν. Οι δυσκολίες τον βοήθησαν να καταλάβει εξαρχής την αξία της αλληλεγγύης και της βοήθειας από και προς τον συνάνθρωπο.

Ο αθλητισμός ήταν η ιδανικότερη και ομορφότερη διέξοδος του από όλες αυτές τις δυσκολίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο πιο αγαπημένες του ασχολίες αυτή του αθλητισμού και των παιδιών μέσω των σπουδών του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διανύσει πολύχρονη επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κυριότερη τη θέση του Manager σε μαρίνα στη Σαουδική Αραβία. Η αγάπη του, όμως, για πρόοδο και εξέλιξη προέκυψε μέσω της παρακολούθησης πολλών πιστοποιημένων σεμιναρίων αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών σε τομείς προσωπικής ανάπτυξης (Life Coaching).  Το επόμενο βήμα ήταν η ενασχόληση του με το οικοσύστημα των ΑΜΚΕ. Τα στοιχεία αυτά τον έφεραν κοντά στην ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Στέφανος έχει αναλάβει τομέα διαχείρισης του δικτύου των εθελοντών και την οργάνωση αθλητικών προγραμμάτων.

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστής Δικτύου Εθελοντών & Αθλητικών Δραστηριοτήτων