Δήμητρα Καλαντώνη

Προεδρος-Διευθυνουσα Συμβουλος

Δήμητρα, η γενεσιουργός αιτία του εγχειρήματος που ονομάζεται ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Μητέρα ενός πρωταθλητή της κωπηλασίας αλλά και φίλη αφού η διαφορά στην ηλικία τους είναι πολύ μικρή. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Executive MBA του Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου Alba, ενώ οι αρχικές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Modul της Βιέννης στον τομέα του Hotel Management. Εργάστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Αυστρίας, στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων, Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Marketing και Επικοινωνίας. Μια από τις επιτυχίες της αποτελεί η συμμετοχή της στη διοργάνωση του συνεδρίου του Ν.Α.Τ.Ο.

Συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο του αυτοκινήτου. Συμμετείχε, επίσης, στο στήσιμο τμήματος μεγάλης αλυσίδας (όμιλος Grecotel με 18 ξενοδοχεία). Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Διευθύντρια έργου σε Μ.Κ.Ο. Σήμερα είναι Υπεύθυνη Εμπορικής Λειτουργίας στο ΚΠΙΣΝ, όπου, εποπτεύει το τμήμα μισθώσεων χωρών στη διοργάνωση εκδηλώσεων τρίτων, έχοντας αναλάβει πάνω από 570 εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών, οργανισμών, κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διάδοσης ιδεών (όπως TEDx Athens). Επιπλέον, έχει την επίβλεψη επισκέψεων αρχηγών κρατών και σημαντικών προσώπων, αφού μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

 

Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως η Δήμητρα είναι μητέρα. Κατά τα μαθητικά χρόνια του γιου της ήταν πάντα στα συμβούλια γονέων. Εκεί δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία σχολή γονέων και παράλληλα, λάμβανε ενεργά μέρος στη συμμετοχή των μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, στηρίζοντας με οποιοδήποτε τρόπο, το έργο των καθηγητών. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, όπου, οι αθλητές έχουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες επιτυχίες σε ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η μεγάλη της αγάπη για το γιο της, αλλά και για όλα τα παιδιά, την οδήγησαν σήμερα στο να λάβει πιο ενεργή δράση. Παρόλο που ο προσωπικός της χρόνος είναι ελάχιστος, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να κυνηγήσει το όνειρό της και να υλοποιήσει το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η συνάντηση με ένα κορίτσι 19 ετών σε μια από τις καθιερωμένες της Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σε δομή φιλοξενίας για κορίτσια, ως Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, πριν από 6 χρόνια. Η αγωνία του νεαρού κοριτσιού για το μέλλον, έγινε και αγωνία της Δήμητρας.

 

Σήμερα, όμως, χάρη στην προσπάθειά της και με την αμέριστη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιχειρεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.

 

Η Δήμητρα είναι η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Δήμητρα Καλαντώνη

Προεδρος-Διευθυνουσα Συμβουλος

Βασίλης Σιέμος

Οικονομικός Σύμβουλος

Ο Βασίλης Σιέμος είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος  στη διεθνή τραπεζική και τα χρηματοοικονομικά (MSc International Banking & Finance) από το Πανεπιστήμιο του Salford.

Διαθέτει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των συμβούλων επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στη στρατηγική και τον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, ενώ έχει συντονίσει σημαντικά έργα και δράσεις θεσμικών φορέων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Δ.Σ. σε ανώνυμη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και στέλεχος σε θέσεις διοικητικής ευθύνης σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Είναι Υπεύθυνος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρμόδιος για τη διαμόρφωση και παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης επιχειρηματικών ομάδων με σημείο αναφοράς το ΕΚΠΑ, για τη ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών με κύρια στοιχεία την καινοτομία και τη διαφοροποίηση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και εφημερίδες σε θεματολογία σχετική με την επιχειρηματικότητα.

Είναι και περήφανος πατέρας δύο έφηβων αγοριών.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ εργάζεται ως Οικονομικός Σύμβουλος.

Βασίλης Σιέμος

Οικονομικός Σύμβουλος

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστης Δικτυου Εθελοντων & Αθλητικων Δραστηριοτητων

Ο Στέφανος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη το Σουδάν. Οι δυσκολίες τον βοήθησαν να καταλάβει εξαρχής την αξία της αλληλεγγύης και της βοήθειας από και προς τον συνάνθρωπο.

Ο αθλητισμός ήταν η ιδανικότερη και ομορφότερη διέξοδος του από όλες αυτές τις δυσκολίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο πιο αγαπημένες του ασχολίες αυτή του αθλητισμού και των παιδιών μέσω των σπουδών του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διανύσει πολύχρονη επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κυριότερη τη θέση του Manager σε μαρίνα στη Σαουδική Αραβία. Η αγάπη του, όμως, για πρόοδο και εξέλιξη προέκυψε μέσω της παρακολούθησης πολλών πιστοποιημένων σεμιναρίων αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών σε τομείς προσωπικής ανάπτυξης (Life Coaching).  Το επόμενο βήμα ήταν η ενασχόληση του με το οικοσύστημα των ΑΜΚΕ. Τα στοιχεία αυτά τον έφεραν κοντά στην ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Στέφανος έχει αναλάβει τομέα διαχείρισης του δικτύου των εθελοντών και την οργάνωση αθλητικών προγραμμάτων.

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστης Δικτυου Εθελοντων & Αθλητικων Δραστηριοτητων

Μίνα Μεταξίδη-Μελισσουργού

Υπεύθυνη Στρατηγικής Επικοινωνίας

Η Μίνα Μεταξίδη-Μελισσουργού γεννήθηκε το Μάρτιο του 1994. Μεγάλωσε και μένει στο Ψυχικό. Φοίτησε στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα) από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη, ακολουθώντας το πρόγραμμα του International Βaccalaureate. Η Μίνα ανήκει στη σειρά αποφοίτων CGS, της τάξης του 2012.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Kingston, στο Λονδίνο και από το Μάιο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 εργάστηκε στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα- Γείτονα), στο Αθλητικό Τμήμα και στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Juventus, παρέχει υποστήριξη στις Διοικητικές Υπηρεσίες καθώς επίσης οργανώνει και το συνέδριο MUN (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών). Από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Οκτώβριο του 2019 εργάστηκει στο “The Ranch” ως Sales & Operations Manager. Το 2019 κατέβηκε στις Δημοτικές Εκλογές όπου και εκλέχτηλε και ορίστηκε Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού. Ακόμα ασχολείται με το οικογενειακό κτήμα «Πύργος Μελισσουργού» στο κομμάτι του Marketing, Management & PR.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον αθλητισμό, παίζει τένις, κάνει τρίαθλο και τρέχει Μαραθωνίους (42km). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Μίνα Μεταξίδη-Μελισσουργού

Υπεύθυνη Στρατηγικής Επικοινωνίας

Λουτσιάνα Σακελλαρίου

Σύμβουλος Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων

H Λουτσιάνα είναι Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Φιλανθρωπία (MSc in Philanthropy, Grantmaking and Social Investment) από το Cass Business School του Λονδίνου, και απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας, έχει συνεργαστεί με πολλές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει ηγηθεί σημαντικών project συνεργαζόμενη με κορυφαίους πελάτες όπως WPP, Facebook, Google, Diageo, Phillips, Unilever, Danone, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Τράπεζα Πειραιώς, PJSC Lukoil, Sotheby’s, Christie’s Auction House, ArtSocial Foundation, The Media Trust, και Sporos Circular Economy Investment Platform.

Λουτσιάνα Σακελλαρίου

Σύμβουλος Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων

Χριστίνα Πούλου

Κοινωνική Λειτουργός

Η Χριστίνα είναι Κοινωνική Λειτουργός της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, υπεύθυνη για τους ενήλικες ωφελούμενους – αυτονομούντες του φορέα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και φοιτά στο δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Κοινωνικά Δικαιώματα & Συνηγορία στις Κοινωνικές Υπηρεσίες». Έχει εργαστεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στον τομέα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ενώ αποτέλεσε μέλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας των εξωτερικών ιατρείων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Χριστίνα Πούλου

Κοινωνική Λειτουργός

Αριστείδης Λορέντζος

Ψυχολογος - Συμβουλος Επαγγελματικου Προσανατολισμου & Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης

Ο Αριστείδης Λορέντζος σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο
Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής
Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και έχει
εργαστεί ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε δημόσιες και
ιδιωτικές δομές ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Αριστείδης εργάζεται ως Ψυχολόγος και ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και είναι Συντονιστής Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης και Αυτονόμησης.

Αριστείδης Λορέντζος

Ψυχολογος - Συμβουλος Επαγγελματικου Προσανατολισμου & Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης

Διονύσης Καλογήρου- Λουμίτης

Μαθηματικός

Ο Διονύσης προσπαθεί να μοιράζεται το πάθος του και την περιέργειά του για τα μυστήρια του κόσμου με τους συνανθρώπους του μέσω των μαθηματικών, των μυστικών της θάλασσας και της ενασχόλησής του με τα κοινά. Οι αρχικές του σπουδές σε Ελλάδα (Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ Μυτιλήνη) και Αγγλία (Earth and Ocean, University of Brighton) ήταν σχετικές με το περιβάλλον, πράγμα το οποίο συνέδεσε με την ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε χώρους εστίασης και στο χώρο του τύπου έως ότου γίνει εκπαιδευτής καταδύσεων και επαγγελματίας δύτης για ναυτικές και αλιευτικές εργασίες. Το 2014 εισάγεται στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να ακολουθήσει αυτό που του προξενούσε την μεγαλύτερη συγκίνηση. Από το 2018, την χρονιά που αποφοίτησε, η αγάπη του για τα θεωρητικά μαθηματικά γίνεται το εργαλείο και το κίνητρο για να επικοινωνήσει με τα παιδιά και να τους προσφέρει όλα εκείνα που έμαθε ως άνθρωπος από τις διάφορες εργασίες που έκανε και όλα εκείνα που τον έκαναν να καταλαβαίνει, όσο φτάνει ο νους του στα μαθηματικά. Τους μήνες που δεν μαθαίνει στα παιδιά μαθηματικά, τα εκπαιδεύει να βουτάνε με ασφάλεια μέσω καταδυτικών κέντρων σε διάφορα νησιά της Ελλάδας. Από την καθημερινότητά του δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι της άθλησης καθώς συμμετέχει και σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης, ενώ τα βράδια τα αφιερώνει στην εμβάθυνση κατανόησης της Άλγεβρας και της θεωρίας αριθμών.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Διονύσης διδάσκει Μαθηματικά στις συνεργαζόμενες δομές παιδικής προστασίας.

 

Διονύσης Καλογήρου- Λουμίτης

Μαθηματικός

Παναγιώτης Κασσελάκης

Ψυχολόγος

Ο Παναγιώτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, με μεταπτυχιακή ειδίκευση (M.Sc.) στον Έλεγχο του στρες και την προαγωγή υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδίκευση στη Θεραπεία Σχημάτων, στην κλινική υπνοθεραπεία, στην αξιολόγηση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, ενώ έχει εργαστεί και συνεργαστεί με οργανισμούς που παρέχουν υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με θέματα Ψυχικής Υγείας και συσχέτιση της Ψυχολογίας με τη σωματική ασθένεια. Βασικό του πιστεύω, είναι ότι ο τρόπος που αυτοπροσδιορίζεται κάποιος επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται, ενώ η αξία που αποδίδει στον εαυτό του εκπέμπεται στους τρίτους και στοιχειοθετεί τις ανθρώπινες σχέσεις του.

Παναγιώτης Κασσελάκης

Ψυχολόγος

Ντιλένα Μπλάνα

Φιλόλογος

Έχει τελειώσει Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από φοιτήτρια ξεκίνησε να διδάσκει σε παιδιά. Το διδακτικό έτος 2018-2019 παρακολούθησετο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και από το 2014 έως το 2017 δίδασκε εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού. Έχει υπάρξει πολλά χρόνια αθλήτρια καθώς έπαιζε μπασκετ σε τοπική ομάδα ενώ πλέον παίζει στον ελεύθερο της χρόνο.

Ντιλένα Μπλάνα

Φιλόλογος

Διονύσης Μυρίλος

Φιλόλογος

Ο Διονύσης Μυρίλος είναι Φιλόλογος, κλασικής ειδίκευσης (αρχαία ελληνική και λατινική Γραμματεία), απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Έξετερ της Μ. Βρετανίας στην Κλασική Φιλολογία (MA in Classics: Αρχαίο Δράμα, το κοινωνικό και διανοητικό του πλαίσιο). Παράλληλα, το 2018 εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε Διδακτορικό Κύκλο Σπουδών στον τομέα της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Τα ενδιαφέροντά του εδράζονται στην αρχαία ελληνική Λογοτεχνία (Τραγωδία, Κωμωδία), αρχαία Ελληνική Θρησκεία και Κοινωνική Ανθρωπολογία της αρχαιότητας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στην Αγγλία συμμετείχε σε Σεμινάρια, διαλέξεις και ομάδες για την Ελληνική Γλώσσα και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Διαθέτει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών και διδάσκει από το 2003 στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η αγάπη του για τα παιδιά και τη διδασκαλία αποτελούν οδηγό στην επαγγελματική του πορεία. Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Διονύσης Μυρίλος διδάσκει Φιλολογικά μαθήματα στις συνεργαζόμενες δομές παιδικής προστασίας.

Διονύσης Μυρίλος

Φιλόλογος

X

Διάλεξε ποσό

Η δωρεά σου βοηθάει εφήβους και νέους να μεταβούν απο την ιδρυματική φροντίδα στην αυτόνομη ενήλικη ζωή

25€
50€
100€
200€
Επόμενο