Δήμητρα Καλαντώνη

Προεδρος-Διευθυνουσα Συμβουλος

Δήμητρα, η γενεσιουργός αιτία του εγχειρήματος που ονομάζεται ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Μητέρα ενός πρωταθλητή της κωπηλασίας αλλά και φίλη αφού η διαφορά στην ηλικία τους είναι πολύ μικρή. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Executive MBA του Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου Alba, ενώ οι αρχικές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Modul της Βιέννης στον τομέα του Hotel Management. Εργάστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Αυστρίας, στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων, Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Marketing και Επικοινωνίας. Μια από τις επιτυχίες της αποτελεί η συμμετοχή της στη διοργάνωση του συνεδρίου του Ν.Α.Τ.Ο.

Συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στον χώρο του αυτοκινήτου. Συμμετείχε, επίσης, στο στήσιμο τμήματος μεγάλης αλυσίδας (όμιλος Grecotel με 18 ξενοδοχεία). Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Διευθύντρια έργου σε Μ.Κ.Ο. Σήμερα είναι Υπεύθυνη Εμπορικής Λειτουργίας στο ΚΠΙΣΝ, όπου, εποπτεύει το τμήμα μισθώσεων χωρών στη διοργάνωση εκδηλώσεων τρίτων, έχοντας αναλάβει πάνω από 570 εκδηλώσεις μεγάλων εταιρειών, οργανισμών, κοινωνικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διάδοσης ιδεών (όπως TEDx Athens). Επιπλέον, έχει την επίβλεψη επισκέψεων αρχηγών κρατών και σημαντικών προσώπων, αφού μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

 

Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως η Δήμητρα είναι μητέρα. Κατά τα μαθητικά χρόνια του γιου της ήταν πάντα στα συμβούλια γονέων. Εκεί δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία σχολή γονέων και παράλληλα, λάμβανε ενεργά μέρος στη συμμετοχή των μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, στηρίζοντας με οποιοδήποτε τρόπο, το έργο των καθηγητών. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, όπου, οι αθλητές έχουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες επιτυχίες σε ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η μεγάλη της αγάπη για το γιο της, αλλά και για όλα τα παιδιά, την οδήγησαν σήμερα στο να λάβει πιο ενεργή δράση. Παρόλο που ο προσωπικός της χρόνος είναι ελάχιστος, δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να κυνηγήσει το όνειρό της και να υλοποιήσει το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η συνάντηση με ένα κορίτσι 19 ετών σε μια από τις καθιερωμένες της Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις σε δομή φιλοξενίας για κορίτσια, ως Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, πριν από 6 χρόνια. Η αγωνία του νεαρού κοριτσιού για το μέλλον, έγινε και αγωνία της Δήμητρας.

 

Σήμερα, όμως, χάρη στην προσπάθειά της και με την αμέριστη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιχειρεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.

 

Η Δήμητρα είναι η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Δήμητρα Καλαντώνη

Προεδρος-Διευθυνουσα Συμβουλος

Βασίλης Σιέμος

Οικονομικός Σύμβουλος

Ο Βασίλης Σιέμος είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος  στη διεθνή τραπεζική και τα χρηματοοικονομικά (MSc International Banking & Finance) από το Πανεπιστήμιο του Salford.

Διαθέτει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των συμβούλων επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στη στρατηγική και τον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, ενώ έχει συντονίσει σημαντικά έργα και δράσεις θεσμικών φορέων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Δ.Σ. σε ανώνυμη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων και στέλεχος σε θέσεις διοικητικής ευθύνης σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Είναι Υπεύθυνος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αρμόδιος για τη διαμόρφωση και παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης επιχειρηματικών ομάδων με σημείο αναφοράς το ΕΚΠΑ, για τη ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών με κύρια στοιχεία την καινοτομία και τη διαφοροποίηση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και εφημερίδες σε θεματολογία σχετική με την επιχειρηματικότητα.

Είναι και περήφανος πατέρας δύο έφηβων αγοριών.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ εργάζεται ως Οικονομικός Σύμβουλος.

Βασίλης Σιέμος

Οικονομικός Σύμβουλος

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστης Δικτυου Εθελοντων & Αθλητικων Δραστηριοτητων

Ο Στέφανος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη το Σουδάν. Οι δυσκολίες τον βοήθησαν να καταλάβει εξαρχής την αξία της αλληλεγγύης και της βοήθειας από και προς τον συνάνθρωπο.

Ο αθλητισμός ήταν η ιδανικότερη και ομορφότερη διέξοδος του από όλες αυτές τις δυσκολίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο πιο αγαπημένες του ασχολίες αυτή του αθλητισμού και των παιδιών μέσω των σπουδών του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διανύσει πολύχρονη επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κυριότερη τη θέση του Manager σε μαρίνα στη Σαουδική Αραβία. Η αγάπη του, όμως, για πρόοδο και εξέλιξη προέκυψε μέσω της παρακολούθησης πολλών πιστοποιημένων σεμιναρίων αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών σε τομείς προσωπικής ανάπτυξης (Life Coaching).  Το επόμενο βήμα ήταν η ενασχόληση του με το οικοσύστημα των ΑΜΚΕ. Τα στοιχεία αυτά τον έφεραν κοντά στην ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Στέφανος έχει αναλάβει τομέα διαχείρισης του δικτύου των εθελοντών και την οργάνωση αθλητικών προγραμμάτων.

Στέφανος Δεληγιάννης

Συντονιστης Δικτυου Εθελοντων & Αθλητικων Δραστηριοτητων

Αριστείδης Λορέντζος

Ψυχολογος - Συμβουλος Επαγγελματικου Προσανατολισμου & Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης

Ο Αριστείδης Λορέντζος σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο
Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής
Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και έχει
εργαστεί ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε δημόσιες και
ιδιωτικές δομές ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Αριστείδης εργάζεται ως Ψυχολόγος και ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και είναι Συντονιστής Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης και Αυτονόμησης.

Αριστείδης Λορέντζος

Ψυχολογος - Συμβουλος Επαγγελματικου Προσανατολισμου & Ψυχοκοινωνικης Ενδυναμωσης

Χάρις Τακτικού

Chief Marketing Officer

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και κατέχει MBA in Tourism Management.

Η αγάπη για τα ταξίδια και τα αεροπλάνα την ώθησαν στο να δουλέψει στα πιο απαιτητικά call center διεθνών εταιρειών αερομεταφορών.

Σύντομα όμως ασχολήθηκε με το Digital Marketing, βοηθώντας εταιρείες να αναπτυχθούν μέσα από τα ψηφιακά εργαλεία.

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ κατέχει θέση CMO συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και υλοποίηση στρατηγικών εξεύρεσης πόρων.

Χάρις Τακτικού

Chief Marketing Officer

Παναγιώτης Μάντης

Ψυχολόγος

Ο Παναγιώτης Μάντης σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Ειδική Αγωγή και Eκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Κλινικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπρόσθετα εξειδικεύεται στη Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο από την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ) και το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).

 

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της τηλεφωνικής γραμμής 10306 του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  που στόχο έχει την αποκατάσταση των πολιτών από τις επιπτώσεις του COVID-19.

 

Ο Παναγιώτης Μάντης παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία ως Ψυχολόγος, συνεχίζει την καριέρα του ως πρωταθλητής στίβου και μέλος την εθνικής ομάδας στο αγώνισμα του δεκάθλου με αρκετές επιτυχίες (Πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανίων και συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά κύπελλα).

 

Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχολογικής υποστήριξης και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε αρκετούς οργανισμούς.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Παναγιώτης Μάντης εργάζεται ως Ψυχολόγος.

Παναγιώτης Μάντης

Ψυχολόγος

Διονύσης Καλογήρου- Λουμίτης

Μαθηματικος

Ο Διονύσης προσπαθεί να μοιράζεται το πάθος του και την περιέργειά του για τα μυστήρια του κόσμου με τους συνανθρώπους του μέσω των μαθηματικών, των μυστικών της θάλασσας και της ενασχόλησής του με τα κοινά. Οι αρχικές του σπουδές σε Ελλάδα (Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ Μυτιλήνη) και Αγγλία (Earth and Ocean, University of Brighton) ήταν σχετικές με το περιβάλλον, πράγμα το οποίο συνέδεσε με την ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε χώρους εστίασης και στο χώρο του τύπου έως ότου γίνει εκπαιδευτής καταδύσεων και επαγγελματίας δύτης για ναυτικές και αλιευτικές εργασίες. Το 2014 εισάγεται στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να ακολουθήσει αυτό που του προξενούσε την μεγαλύτερη συγκίνηση. Από το 2018, την χρονιά που αποφοίτησε, η αγάπη του για τα θεωρητικά μαθηματικά γίνεται το εργαλείο και το κίνητρο για να επικοινωνήσει με τα παιδιά και να τους προσφέρει όλα εκείνα που έμαθε ως άνθρωπος από τις διάφορες εργασίες που έκανε και όλα εκείνα που τον έκαναν να καταλαβαίνει, όσο φτάνει ο νους του στα μαθηματικά. Τους μήνες που δεν μαθαίνει στα παιδιά μαθηματικά, τα εκπαιδεύει να βουτάνε με ασφάλεια μέσω καταδυτικών κέντρων σε διάφορα νησιά της Ελλάδας. Από την καθημερινότητά του δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι της άθλησης καθώς συμμετέχει και σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης, ενώ τα βράδια τα αφιερώνει στην εμβάθυνση κατανόησης της Άλγεβρας και της θεωρίας αριθμών.

 

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ο Διονύσης διδάσκει Μαθηματικά στις συνεργαζόμενες δομές παιδικής προστασίας.

 

Διονύσης Καλογήρου- Λουμίτης

Μαθηματικος

Γιώργος Γιουβανάκης

Κοινωνικός Λειτουργός

Ο Γιώργος Γιουβανάκης σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Έχει εργασθεί στον ανθρωπιστικό τομέα σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ενηλίκων και ανηλίκων, που ανήκουν σε ευπαθείς ή ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως άποροι, πρόσφυγες και Ρομά. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Διιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις «Κοινωνικές Επιστήμες και Ανθρωπιστικές Σπουδές στην Εκπαίδευση» με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία και Σύγχρονη Κοινωνία: Ειδικά Θέματα Παιδικής Ηλικίας, Κοινωνικών Μειονοτήτων, Εργασίας και Εκπαίδευσης.

Στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός και ασχολείται κυρίως με τους ωφελούμενους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16-25 ετών, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, που στόχο έχουν την προετοιμασία για την αυτονόμησή τους.

Γιώργος Γιουβανάκης

Κοινωνικός Λειτουργός

Δήμητρα Χατζηγιαννάκη

Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων

Κάτοχος του πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπ/μίου Πειραιώς και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ‘Media Management’ του University of Stirling της Σκωτίας, η Δήμητρα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της ζωντανής παρουσίασης (MAD TV, Mega Channel) και της παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ως μέλος της δημιουργικής ομάδας της ENA Productions και ΟΝ Productions αντίστοιχα. Επιπλέον, συμμετείχε σε παραγωγές του ΑΝΤ1 TV και του STAR Channel ως Story editor και Editor in Chief.
Πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής με διεθνείς διακρίσεις και πιστοποιημένη προπονήτρια της ΕΓΟ (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία), συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στον τομέα του Sports Broadcasting με την ΑΟΒ (Athens Olympic Broadcasting), συνδυάζοντας έτσι την αγάπη της για τον αθλητισμό με τις σπουδές και την επαγγελματική της εμπειρία.
Επιμέρους πτυχές της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας αποτελούν η εργασία της στο τμήμα Marketing της ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΑΕ στο χώρο διανομής κινηματογραφικών ταινιών και η συμμετοχή της στο χώρο της μόδας και της διαφήμισης.
Μητέρα δύο κοριτσιών, με κοινωνικές ευαισθησίες και ενεργό συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν σε παιδιά, η Δήμητρα επιδιώκει στην Εξέλιξη Ζωής την συνέχεια της επαγγελματικής της εξέλιξης, συνδυάζοντας την ανάγκη της για κοινωνική προσφορά με τις ικανότητες της στον τομέα της επικοινωνίας.

Δήμητρα Χατζηγιαννάκη

Υπεύθυνη Εξεύρεσης Πόρων

X

Διάλεξε ποσό

Η δωρεά σου βοηθάει εφήβους και νέους να μεταβούν απο την ιδρυματική φροντίδα στην αυτόνομη ενήλικη ζωή

25€
50€
100€
200€
Επόμενο