Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ έχει τη χαρά να συμμετάσχει στον επίσημο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 20 Μαρτίου 2022, με «συν-δρομείς» φίλους και υποστηρικτές του φορέα, ο οποίος πλέον διανύει τον τρίτο χρόνο προσφοράς κοινωνικού έργου με αποδέκτες εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας.

Έχοντας για πρώτη φορά ενταχθεί στο ανανεωμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΕΓΑΣ, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συμμετέχει στον συμβολικό αυτό Αγώνα με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται και αξίζουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Ο Ημιμαραθώνιος για την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συμβολίζει την προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί τις αντοχές του και να επιτύχει τον στόχο του «τερματισμού», ο οποίος για τον κάθε συμμετέχοντα είναι διαφορετικός ισοδυναμώντας με το προσωπικό ή το κοινωνικό του όραμα για «νίκη». Μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, στον συμβολικό αυτό Αγώνα δεν έχει τόσο ο τερματισμός όσο η διαδρομή, η οποία όχι μόνο ωφελεί το νου, την ψυχή και το σώμα αλλά έχει και ευεργετικές επιδράσεις στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και στην ενδυνάμωση της κοινωνικοποίησής τους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ με σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη, την ισότητα, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, «τρέχει» για όλα τα παιδιά που διαβιούν ή έχουν μεγαλώσει σε πλαίσιο ιδρυματικής φροντίδας έχοντας ως όραμα την επίτευξη της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσής τους και τελικά τη δημιουργική συμπερίληψή τους στην κοινωνία αφήνοντας πίσω τις εμπειρίες της ιδρυματικής περίθαλψης.

Μέσα από το πρόγραμμα Πρόσβασης των εφήβων και των νέων στον Αθλητισμό η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση των ωφελούμενών της και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησής τους αναφορικά με τα οφέλη της σωματικής άσκησης.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο 2022 με την ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ και να στηρίξετε το έργο της μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο (το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου 2022):

https://www.exelixizois.org/dilosi-symmetoxis-ston.../