Η επιβράβευση αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό και ενθαρρυντικό τρόπο επικοινωνίας ενός θετικού μηνύματος. Είναι ένα ιδανικό μέσο για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση ενός ωφελούμενου, νιώθοντας ξεχωριστός για κάτι που έχει πει ή έχει πράξει.

Σύμφωνα με το επιστημονικό προσωπικό της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, όλο και περισσότεροι ωφελούμενοι καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την προσωπική τους ανέλιξη αλλά και για το συλλογικό καλό εντός των δομών παιδικής προστασίας, γι’ αυτό και η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ αποφάσισε να καθιερώσει ένα νέο θεσμό με τίτλο «Το Αστέρι του μήνα». Στόχος της νέας δράσης είναι στο τέλος κάθε μήνα να επιβραβεύεται ένας ωφελούμενος από κάθε συνεργαζόμενη δομή για κάτι που έχει καταφέρει ή για τη γενικότερη προσπάθεια που έχει καταβάλει στο πλαίσιο της διαβίωσής του.

Η προσεκτική επιλογή των βραβευθέντων προκύπτει μέσα από τη δημιουργική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, των εκπαιδευτικών και των συμβούλων ψυχικής ενδυνάμωσης του φορέα που παρακολουθούν τους ωφελούμενους καθώς και μεταξύ των υπευθύνων των δομών.

Τα κριτήρια προκειμένου ένας ωφελούμενος να αποτελέσει το «Αστέρι του Μήνα» μπορεί να σχετίζονται κάθε φορά με στοιχεία της ευρύτερης δράσης του ή της προσωπικότητάς του, όπως είναι:

• Η εκπαιδευτική του πορεία
• Η προσωπική του ανάπτυξη
• Η κοινωνική του προσφορά ή κάποιο ζήτημα διαπροσωπικής αλληλεπίδρασης
• Η ενεργή συμμετοχή του σε θέματα που αφορούν στην κοινή διαβίωση
• Οτιδήποτε άλλο μπορεί να έκανε για πρώτη φορά και για το οποίο κατέβαλε σημαντική προσπάθεια

Το «Αστέρι του μήνα», ένα από κάθε συνεργαζόμενη δομή, λαμβάνει ένα εκτυπωμένο ονομαστικό βραβείο με αναγραφόμενο το επίτευγμα του καθώς και μία δωροεπιταγή την οποία μπορεί να εξαργυρώσει με το αντικείμενο της επιλογής του.

Κατά την πρώτη απονομή, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την πρόεδρο, κα Δήμητρα Καλαντώνη, κατά τη διάρκεια της προτελευταίας συνάντησης «Mentor’s Day» στις 06 Ιουνίου, οι τρεις ωφελούμενες βραβεύθηκαν για την ενεργή συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση. Τα κορίτσια πέρα από την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στις συναντήσεις, έχουν δείξει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επαγγέλματα που έχουν παρουσιαστεί, κάνοντας πληθώρα ερωτήσεων και συμπαρασύροντας θετικά τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ως εκ τούτου και για συμβολικούς λόγους έλαβαν ως δώρο το best seller βιβλίο του κου Στέφανου Ξενάκη με τίτλο «το Δώρο», υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, τον οποίο οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της δράσης «Mentor’s Day», η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου τομέα Επαγγελματικού Προσανατολισμού των ωφελούμενων.