Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συνεργάζεται με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Euroleague ONE TEAM για την πρόσβαση των ωφελούμενων παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προετοιμασίας εφήβων που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας, με κύριο στόχο την σωματική και ψυχική ενδυνάμωσή τους καθώς και την ψυχαγωγία τους.

 Σχετικά με το πρόγραμμα ONE TEAM

Το ONE TEAM είναι το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague, το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη συμμετοχή 8 ομάδων (Ολυμπιακός, Ρεαλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχα, Αρμάνι Μιλάνο, Ουνικάχα Μάλαγα, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άλμπα Βερολίνου). Στόχος του προγράμματος είναι η κάθε ομάδα να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες με σκοπό την κοινωνική ένταξή τους.

Μέσα από το πρόγραμμα ONE TEAM, η ΚΑΕ Ολυμπιακός βοηθάει μέσω του αθλητισμού και κυρίως του μπάσκετ στην κοινωνικοποίηση όλων των συνεργαζόμενων ομάδων, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, να αισθανθούν μέλη μιας ομάδας αλλά και να συναναστραφούν με άλλους συνομηλίκους τους. Όλες οι ασκήσεις του προγράμματος έχουν ένα διττό σκοπό, τόσο στο να εκπαιδεύσουν διαχέοντας συγκεκριμένα μηνύματα κάθε φορά, όσο και στο να προσφέρουν απλόχερα τη χαρά του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα σε κάθε προπόνηση γίνονται συγκεκριμένες ασκήσεις με θεματολογία και στόχους: την Προσωπική ευθύνη (Personal responsibility), τις Φιλοδοξίες (Ambitions), την Αίσθηση της κοινότητας (Sense of community), την Προσπάθεια (Effort), το Κίνητρο (Motivation), την Κατανόηση της διαφορετικότητας (Understanding diversity), την Ενσυναίσθηση (Empathy), τον Σεβασμό (Respect), την Αυτοπεποίθηση (Confidence), τη Διαχείριση χρόνου (Time management), την Αυτοεκτίμηση (Self esteem), την Δημιουργία ομάδας (Team building) και άλλα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ είναι 11 κορίτσια από την Στέγη Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος». Οι προπονήσεις γίνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), σε εβδομαδιαία βάση. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν όλες τις δεξιότητες των αθλημάτων, ώστε πάντα με ευχάριστο τρόπο, να εκτελούνται από τα παιδιά.

 

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.