Με υψηλές προσδοκίες η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συμμετείχε για πρώτη φορά στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. στο πλαίσιο του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Με διοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Αθηναίων και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, ο 9ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένος για τον Μάρτιο 2020, οπότε και αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε τελικά φέτος με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Από την ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ οι 12 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Οργάνωσης, κα Δήμητρα Καλαντώνη, επέδειξαν υψηλή αγωνιστικότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, συναγωνιζόμενοι πρωτίστως για τη χαρά της συμμετοχής και της συνύπαρξης με την ομάδα. Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι καλές επιδόσεις, καθώς ο πρώτος συμμετέχοντας της ομάδας τερμάτισε τον αγώνα με χρόνο 26:54΄΄.

Όλα τα μέλη της ομάδας απόλαυσαν τη διαδρομή, καθώς έγιναν κοινωνοί της μεγάλης αυτής γιορτής. Η όμορφη διαδρομή, κατά μήκος των πλέον σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Αθήνας, αποτέλεσε μία ιδανική ευκαιρία για όλους να αγωνιστούν με τελικό στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Ο αγώνας ξεκίνησε από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, με κατεύθυνση την οδό Φιλελλήνων, ενώ ο τερματισμός του αγώνα πραγματοποιήθηκε μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ μετά την επιτυχημένη της συμμετοχή θα λάβει μέρος και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, προπόνηση και όρεξη για ακόμη καλύτερους χρόνους!