Η δράση ολοκληρώνεται με τη γιορτή κρουστών στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Με μια εκρηκτική και άκρως εκφραστική δράση η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ επανεκκινεί για τους ωφελούμενούς της την επαφή τους με τον πολιτισμό, συμμετέχοντας στα εργαστήρια κρουστών που θα πραγματοποιήσουν οι Drum Works από το Ανατολικό Λονδίνο σε συνεργασία με το British Council (16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2021) στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Μέσω μιας σειράς μουσικών διαδραστικών συναντήσεων, με κυρίαρχο στοιχείο τον ρυθμό και την κίνηση που προσφέρουν τα κρουστά, οι ωφελούμενοι θα έρθουν σε επαφή με ετερόκλητες ομάδες παιδιών, νέων και εκπαιδευτικών, θα εκφραστούν, θα επικοινωνήσουν και θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους. Τα εργαστήρια κρουστών διενεργούνται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων / Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ, το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, τον οργανισμό Εξέλιξη Ζωής, τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου και το Κοινωνικό ΕΚΑΒ.
Από τον παραπάνω κύκλο εργαστηρίων θα γεννηθεί μια εκρηκτική ορχήστρα κρουστών με στόχο τη σύνθεση της δικής της μουσικής, η οποία θα παρουσιαστεί ζωντανά σε συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν με την ξεχωριστή δημιουργική τους διάθεση οι ωφελούμενοι και ορισμένοι εκ των εκπαιδευτικών της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ. Η μοναδική αυτή γιορτή κρουστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19.00, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι Drum Works επισκέπτονται την Αθήνα για μία ακόμη φορά, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το British Council, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον κύκλο εργαστηρίων που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη αλλά διεκόπη λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Το μουσικό πρότζεκτ Drum Works, που ξεκίνησε το 2007 σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης σάμπας σε γυμνάσιο του Ανατολικού Λονδίνου, βασίζεται στη χρήση των κρουστών ως εργαλείου έμπνευσης και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης των ανθρώπων.

Η συμμετοχή της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εντάσσεται στο πλαίσιο των συνδυαστικών υπηρεσιών που προσφέρει στους ωφελούμενούς της η ΑΜΚΕ, με στόχο τη δημιουργική πρόσβασή τους σε πολιτιστικά δρώμενα. Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιούνται χάρη στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες του ωφελούμενου πληθυσμού, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.
Η είσοδος στη γιορτή κρουστών για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μέσω της ticket services. Για την είσοδο στην εκδήλωση οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε παιδιά-ανήλικους της εφηβικής ηλικίας και ενήλικους που προέρχονται από οποιαδήποτε Δομή Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και την επαφή των παιδιών με αθλητικές, εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ επιδιώκει να διευκολύνει την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή, αφήνοντας τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν. Όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση των ωφελούμενών της από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη-αυτόνομη διαβίωσή τους.