Μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου προχώρησε στην ανανέωση άλλων δύο συνεργασιών που αφορούν στην ολιστική υποστήριξη και φροντίδα παιδιών-ανηλίκων της εφηβικής ηλικίας (12-18 ετών) και νέων ενηλίκων (18-25 ετών) που διαβιούν στη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «ο Άγιος Αλέξανδρος» καθώς και στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018, έχει ως αποστολή την καθολική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και νέων που διαβιούν σε Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας, με στόχο να συμβάλει στην υγιή και ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους ώστε να καταστούν αυτοδύναμα, αυτάρκη και ενεργά µέλη της κοινωνίας. Το πολλαπλό έργο που επιτελείται βασίζεται στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τα δύο νέα συμφωνητικά αποτελούν χειροπιαστή επιβεβαίωση της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ των Οργανώσεων και στοχεύουν στην ουσιαστική συνέχιση και αναβάθμιση του κοινού οράματος αναφορικά με την ενίσχυση της ποιότητας ζωής του παραπάνω ωφελούμενου πληθυσμού και τη σταδιακή ενσωμάτωσή του στην κοινωνία. Παράλληλα, τα νέα Μνημόνια συνεργασίας, που υπογράφηκαν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και δημιουργικής διάθεσης για νέες δράσεις, σηματοδοτούν την επιδίωξη όλων των μερών για ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υπό την καθοδήγηση και εποπτεία εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι πολλαπλές υποστηρικτικές υπηρεσίες και τα προγράμματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται, εστιάζουν στους τομείς της εκπαίδευσης (ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης), της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, της περίθαλψης, της δημιουργικής επαφής με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, της επαγγελματικής αποκατάστασης. Απώτερος στόχος των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι η αυτονόμηση και η προετοιμασία των ωφελούμενων για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Η Διευθύντρια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος Προστασίας Παιδιών, κα Βασιλική Μανούση, ευχαρίστησε την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ για τη δημιουργική συνεργασία την χρονιά που πέρασε επισημαίνοντας ότι «το επίπεδο της κοινωνικής, πολιτιστικής, ψυχοκοινωνικής και εικαστικής παρέμβασης βοήθησε στην εξέλιξη των κοριτσιών. Με πνεύμα συνεργασίας, συνέπειας, ευθύνης, εμπιστοσύνης, σεβασμού, μεταδοτικότητας και ενσυναίσθησης μπορέσαμε όλοι μαζί με την συμμέτοχή σας στο έργο μας να προσφέρουμε ουσιαστικά στα ωφελούμενα κορίτσια».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Θηλέων Π. Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος», κ. Δημήτρης Μητρέλλος, σχετικά με την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας υπογράμμισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς που έχουμε κοντά μας την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί την επισφράγιση του κοινού μας οράματος που δεν είναι άλλο από το να προσφέρουμε στα φιλοξενούμενα κορίτσια μας αισιοδοξία, ασφάλεια και τη δυνατότητα να ονειρεύονται την εξέλιξη της ζωής τους μέσα σε ένα φωτεινότερο και λαμπρότερο μέλλον».

Η Πρόεδρος της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, κα Δήμητρα Καλαντώνη, ευχαρίστησε θερμά και τους δύο επικεφαλής των συνεργαζόμενων δομών για την πλήρη εμπιστοσύνη που έδειξαν στα πρώτα στάδια λειτουργίας της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ και τόνισε τη σημασία αυτής της ανανέωσης προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής του ωφελούμενου κοινού.

 

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε παιδιά-ανήλικους της εφηβικής ηλικίας (12-18 ετών) και νέους ενήλικους (18-25 ετών) που προέρχονται από οποιαδήποτε Δομή Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και την επαφή των παιδιών με αθλητικές, εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ επιδιώκει να διευκολύνει την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση ώστε να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή, αφήνοντας τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν. Όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση των ωφελούμενών της από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη-αυτόνομη διαβίωσή τους.