Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ φιλοξένησε με ιδιαίτερη χαρά στα γραφεία της, στελέχη από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας METRO (My Market και METRO Cash & Carry), προκειμένου να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν τους νεαρούς ενήλικες ωφελούμενούς της σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική τους εξέλιξη και αποκατάσταση στο πλαίσιο δράσεων συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

 

Οι ωφελούμενοι της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να κάνουν μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση δια ζώσης με τα στελέχη της METRO ως προς το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας, τη λειτουργία μιας αλυσίδας σουπερμάρκετ και το σύνολο των δραστηριοτήτων & πιθανών θέσεων εργασίας που προσφέρει. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΜΕTRO προσκάλεσαν τους νεαρούς ενήλικες σε ξενάγηση στα My Market, προκειμένου να εξοικειωθούν περισσότερο με τα συστήματα λειτουργίας και τις διαδικασίες που ακολουθούνται, τις αρμοδιότητες των εργαζομένων, καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενδυνάμωση των νεαρών ωφελούμενων της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ μέσα από τη συμβουλευτική συζήτηση με καταξιωμένους επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς, η καθοδήγησή τους με χρήσιμες συμβουλές ως προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, η διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, με τελικό στόχο την αυτονόμησή τους.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία METRO για την πολύτιμη συνεισφορά της στην ενίσχυση του έργου της, προσφέροντας στους ωφελούμενους μία ξεχωριστή εμπειρία, καθώς και την προοπτική επαγγελματικής συνεργασίας μαζί τους.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ από την αρχή της λειτουργίας του φορέα, με στόχο να ανακαλύψουν οι ωφελούμενοι ενδιαφέροντα, κλίσεις, και παράλληλα να διερευνήσουν επαγγέλματα που θα ταίριαζαν στο προφίλ και στις ανάγκες τους.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του ενώ από το 2023 ο φορέας συνεχίζει να υποστηρίζεται μέσω συμπληρωματικών κονδυλίων του ΙΣΝ και εφάμιλλων δωρεών από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και την συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές,  εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή, αφήνοντας τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν. Όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση των ωφελούμενών της από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη-αυτόνομη διαβίωσή τους.