Στο πλαίσιο των Αθλητικών μας δραστηριοτήτων και λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη Στέγη Θηλέων «ο Άγιος Αλέξανδρος», τον νεαρό πρωταθλητή Ελλάδος 10χλμ, Γιώργο Τάσση.

Ο 23χρονος δρομέας που μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, αφηγήθηκε στα κορίτσια την επιμονή που επέδειξε στην αρχή της πορείας του, μέχρι να βρει το άθλημα που τον εξέφραζε και του ταίριαζε καλύτερα. Θέλησε να μοιραστεί με τα κορίτσια τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού, ώστε να πάρουν έμπνευση και δύναμη και μέσα από προσωπικά παραδείγματα, να τους μεταφέρει τη σημασία της προσπάθειας. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος και πόσο απαραίτητη ήταν η θέληση και η πίστη στον εαυτό του ώστε να τις ξεπεράσει και να θέσει νέους υψηλότερους στόχους. Μίλησε για την εμπειρία του στους αγώνες στην Κένυα, αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες του περσυνού πανελλήνιου πρωταθλήματος 10 χιλιομέτρων, που τον έκαναν να πεισμώσει και να μην τα παρατήσει.

Τα κορίτσια της Στέγης που, λόγω της μικρής διαφοράς στην ηλικία, ταυτίστηκαν μαζί του, έλαβαν ένα θετικό μήνυμα ελπίδας και αποχαιρετίστηκαν με την παραδοχή ότι το σημαντικότερο όλων είναι να μην το βάζουν κάτω και να μην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται.