Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διοργάνωσε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό σεμινάριο για τις ωφελούμενες της Στέγης «ο Άγιος Αλέξανδρος», σχετικά με την Προσωπική Υγιεινή και τη σημασία της Φροντίδας του Σώματος. Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, εξαιτίας των νέων μέτρων, σχεδίασε η νοσηλεύτρια κ. Μαργαρίτα Τσενέ, βασιζόμενη στις ανάγκες των ίδιων των κοριτσιών, όπως περιεγράφηκαν από τη διευθύντρια της Στέγης Θηλέων.

 

Η κ. Τσενέ ξεκίνησε περιγράφοντας στα κορίτσια καθημερινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν, ώστε να έχουν ένα όμορφο και περιποιημένο δέρμα. Τους μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φροντίζουν τα μαλλιά, τα νύχια, τα δόντια τους και πώς μέσα από αυτές τις καθημερινές συνήθειες θα δείχνουν και θα νιώθουν πιο όμορφες. Αναφέρθηκε επίσης σε πιο ευαίσθητα θέματα, που όπως είναι αναμενόμενο απασχολούν τα κορίτσια, καθώς οι περισσότερες διανύουν την εφηβεία. Τέλος, τόνισε τη σημασία της καλής διατροφής και της ένταξης φρούτων και λαχανικών στο καθημερινό τους διαιτολόγιο και αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση μεταξύ της υγείας και της ομορφιάς, η οποία πηγάζει από μέσα μας.

 

 

Αφορμή για το σεμινάριο, στάθηκε η ευγενική δωρεά του Ομίλου Apivita, ο οποίος δώρισε στις ωφελούμενες και τις κυρίες που φροντίζουν τα παιδιά στις συνεργαζόμενες δομές, gift boxes που περιείχαν ενυδατικές κρέμες προσώπου της φαρμακευτικής εταιρείας URIAGE (μέλος του ομίλου Apivita). Σκοπός της δωρεάς ήταν να ενισχυθεί το κομμάτι της προσωπικής φροντίδας και περιποίησης των νεαρών κοριτσιών και να επιβραβευθεί το σπουδαίο έργο των φροντιστών.

Οι ωφελούμενες, αφού έκαναν unboxing, θέλησαν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και ευχαρίστησαν τη νοσηλεύτρια για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Τα ατομικά gift boxes αποτέλεσαν ένα λιθαράκι, ώστε να γίνει η ζωή των κοριτσιών λίγο πιο όμορφη.

 

.