Μια εβδομάδα γεμάτη ιδιαίτερες ψυχαγωγικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες απόλαυσαν στο Σοφικό Κορινθίας οι ωφελούμενες της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ επέλεξε έναν όμορφο καλοκαιρινό προορισμό, μακριά από την πόλη της Αθήνας, για να παραθερίσει ο ωφελούμενος πληθυσμός. Οι φετινές διακοπές των παιδιών έλαβαν χώρα στο Σοφικό της Κορινθίας και συγκεκριμένα στην οργανωμένη κατασκήνωση “The Ranch”, από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου.

Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα πήραν μέρος συνολικά 23 ωφελούμενες, δεκατέσσερα κορίτσια από το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Θηλέων και εννέα από τη Στέγη Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος», οι οποίες φιλοξενήθηκαν μαζί με τους συνοδούς τους στον υπέροχο χώρο της Οργανωμένης Παιδικής Κατασκήνωσης. Οι ωφελούμενες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ήταν ηλικίας 7 έως 19 ετών με την πλειοψηφία να έχει συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν σε πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών και να δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από τη φετινή επιλογή.

Η κατασκήνωση "The Ranch" προσέφερε πολλές όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές στα παιδιά και στους εφήβους, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους. Εγκατεστημένο στην καρδιά μιας κοιλάδας και περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο δάσος, το ράντζο συνδυάζει αρμονικά τα στοιχεία της Άγριας Δύσης (ξύλινα σπιτάκια) με τις άρτιες εγκαταστάσεις. Οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι ωφελούμενες περιελάμβαναν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμπι στην πισίνα, θέατρο, αλλά και πολλές ακόμη πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες ασχολίες.

Ανάμεσα στις αθλητικές δράσεις που ξεχώρισαν τα κορίτσια ήταν η ποδηλασία και η ιππασία. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν, επίσης, και για το θέατρο, καθώς απόλαυσαν πολύ τις βραδιές κατά τις οποίες συγκεντρώνονταν όλες μαζί οι κοινότητες για να παρακολουθήσουν και να εμπλακούν δημιουργικά στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Οι ψυχαγωγικές δράσεις γενικότερα αποτέλεσαν μία καλή αφορμή για να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί της ομάδας, όπως ανέφεραν οι ωφελούμενες.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη συνέχιση του προγράμματος καλοκαιρινών διακοπών αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία διασκέδασε σε τέτοιο βαθμό που θα επιθυμούσε να είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς καταφέραμε για ακόμη μία χρονιά να διαμορφώσουμε το ιδανικό «σκηνικό» για τις καλοκαιρινές διακοπές των ωφελούμενών μας.