Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ τηρώντας πλέον το θεσμό, συμμετείχε σε άλλη μια διεθνή οργάνωση του ΣΕΓΑΣ, τον «Athens Half Marathon 2023, που έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου 2023. Έχοντας ως όραμα την εξασφάλιση της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσής τους και τη δημιουργική συμπερίληψή τους στην κοινωνία, αφήνοντας πίσω τις εμπειρίες της ιδρυματικής περίθαλψης. Η ομάδα μας μαζί με ωφελούμενους νέους γίναμε όλοι «συν- δρομείς» μαζί με όσους μας τίμησαν με την εγγραφή τους στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας μέσω του φορέα μας.

Έχοντας στο πλευρό μας αγαπημένους φίλους, ιδιώτες, συνεργάτες και υποστηρικτές μας, όπως οι UNIPHARMA, EΝΕL Green Power Hellas, και  GRANT THORTON που έτρεξαν μαζί μας, με κύριο σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά αξίζουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή και έχουν δικαίωμα σ’ ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον.

Όπως και με κάθε δράση μας, έτσι και με τη συμμετοχή μας στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση των ωφελούμενών της,  αναδεικνύοντας παράλληλα τα οφέλη της σωματικής άσκησης και ενισχύοντας σημαντικά το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

 

Η  ίδρυση της Εξέλιξης Ζωής το 2018 και η λειτουργία της κατά τα πρώτα πέντε χρόνια κατέστησαν δυνατές με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Από το 2023 υποστηρίζεται μέσω συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds) του ΙΣΝ και εφάμιλλων δωρεών από άλλους πόρους.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του ενώ από το 2023 ο φορέας συνεχίζει να υποστηρίζεται μέσω συμπληρωματικών κονδυλίων του ΙΣΝ και εφάμιλλων δωρεών από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και την συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές,  εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή, αφήνοντας τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν. Όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση των ωφελούμενών της από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη-αυτόνομη διαβίωσή τους.