Μια ακόμη δημιουργική συνεργασία ξεκίνησε για την ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, αυτή τη φορά με την ελληνική αλυσίδα αθλητικών ειδών Zakcret Sports. Στο πλαίσιο της δράσης «το Αστέρι του Μήνα», η γνωστή εταιρεία που διακρίνεται για την καινοτομία στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, προσέφερε έξι ατομικές δωροεπιταγές για τους ωφελούμενους των συνεργαζόμενων δομών κλειστής παιδικής προστασίας.

Η δράση «Το Αστέρι του μήνα» που εγκαινιάστηκε τον Μάιο και πραγματοποιήθηκε έως και το μήνα Ιούνιο - οπότε και διεκόπησαν οι δράσεις μας λόγω καλοκαιρινής περιόδου – στόχο έχει την ενθάρρυνση και την τόνωση της αυτοπεποίθησης του ωφελούμενου πληθυσμού. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η επιβράβευση ενός παιδιού ή νεαρού ενήλικα από κάθε δομή στο τέλος κάθε μήνα για κάτι που έχει καταφέρει ή για την προσπάθεια που έχει καταβάλει στο πλαίσιο της καθημερινότητάς του. Η Zakcret Sports υποστήριξε την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ με την αποστολή έξι δωροεπιταγών, μίας για τον κάθε ωφελούμενο που διακρίθηκε από τις τρεις δομές, τη Στέγη Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος», το Χριστοδούλειο Ίδρυμα και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο ενθουσιασμός των ωφελούμενων που επιλέχθηκαν ως «Αστέρια του Μήνα» ήταν μεγάλος, καθώς μέσω της επιβράβευσης ένιωσαν ότι οι προσπάθειές τους ανταμείβονται. Χαρακτηριστικά η Ι. που διακρίθηκε για τις καλές της επιδόσεις στα μαθήματα της περσινής σχολικής χρονιάς δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ένιωσα πολύ καλά μόλις μου έγινε η ανακοίνωση! Σκέφτηκα πως επιτέλους θα αγοράσω εκείνα τα παπούτσια που ήθελα! Το βραβείο ήταν κάτι που δεν περίμενα και να πω την αλήθεια μου άρεσε πιο πολύ γιατί αισθάνθηκα ότι με αγαπάτε!»

Η στήριξη και έμπρακτη συνδρομή της εταιρείας Zakcret Sports, αλλά και η άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, αποτελούν απόδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύει απέναντι σε ιδιαίτερες κοινωνικά ομάδες, αναγνωρίζοντας το έργο του Οργανισμού. Άλλωστε, η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά αποτελούν σημαντικές παραμέτρους στη ζωή μας, προσφέροντας ενθάρρυση και κίνητρα για να γινόμαστε καλύτεροι. Όπως ανέφερε η Β. όταν της παραδόθηκε το βραβείο για την ενεργή συμμετοχή της στις δράσεις μας:
«Μου δόθηκε ένα ακόμη κίνητρο να γίνω καλύτερη!! Ευχαριστώ πολύ την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και τα καταστήματα Zakcret Sports για το δώρο!»

Η πραγματοποίηση της δράσης «Το Αστέρι του Μήνα» θα ξεκινήσει εκ νέου τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση του ωφελούμενου πληθυσμού.