Η ALTER EGO, προχώρησε σε δωρεά μέσων ατομικής προστασίας, απολυμάνσεων και ειδών πρώτης ανάγκης στην οργάνωση ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων που διαβιούν σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας.

Η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών και των φροντιστών σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας είναι το ζητούμενο κατά τη διάρκεια των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε. Στην προσπάθεια αυτή βρήκαμε σημαντικούς αρωγούς και συμμάχους.

Η ALTER EGO προχώρησε σε δωρεά μέσων ατομικής προστασίας και ειδών ανάγκης με σκοπό τον διαμοιρασμό τους στις συνεργαζόμενες δομές φιλοξενίας- ανάγκες για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και των εφήβων που είναι ωφελούμενοι της οργάνωσης ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, απολυμάνσεις σε δύο δομές, όπου η εταιρεία παρείχε τις αντίστοιχες τεχνικές εκθέσεις καθώς και τα πιστοποιητικά εφαρμογής των ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν για τις απολυμάνσεις.

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά αξίζουν προβολής και συγχαρητηρίων. Η ευαισθητοποίηση, η σύμπνοια και η ενίσχυση της κοινής προσπάθειας, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης αναδεικνύοντας τις αξίες που ενδυναμώνουν την κοινωνία στις περιόδους κρίσης.

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενους από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.