Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ,  σε συνεργασία με τη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Η Αγία Άννα»,  διοργάνωσε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 ένα Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, με τις ωφελούμενες της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που διαβιούν στη δομή να μετατρέπονται σε μικρές Pastry Chefs υπό την καθοδήγηση της Εβίτας Παπαχαραλάμπους (Evita Loves Cakes).

 

Η «γλυκιά»  αυτή δράση είχε ως στόχο να εκθέσει τα κορίτσια σε θετικά πρότυπα και να τους προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες που μπορούν να συμβάλουν στην προσωπική τους ανάπτυξη.  Μέσα από τη ζαχαροπλαστική δραστηριότητα, όχι μόνο μπόρεσαν να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες αλλά και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους.

 

«Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τα κορίτσια να ασχοληθούν με μία διασκεδαστική δραστηριότητα. Τέτοιες πρωτοβουλίες καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα, ενισχύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των εφήβων διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη», δήλωσε ο Αριστείδης Λορέντζος, Ψυχολόγος της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ευχαριστεί θερμά την Pastry Chef Εβίτα Παπαχαραλάμπους, για τη γενναιοδωρία και πολύτιμη συνεισφορά της στην ενίσχυση του έργου της, προσφέροντας στις νεαρές ωφελούμενες μία ξεχωριστή εμπειρία.

 

Η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ από την αρχή της λειτουργίας του φορέα, με στόχο την ενδυνάμωση των εφήβων στην ομαλή ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή κατά την ενηλικίωση καθώς, επίσης, και την αποτελεσματική διαχείριση προκλήσεων. Κοινωνικές δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η επίλυση προβλημάτων καλλιεργούνται από την παιδική ηλικία και αποτελούν εφόδια ζωής!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του ενώ από το 2023 ο φορέας συνεχίζει να υποστηρίζεται μέσω συμπληρωματικών κονδυλίων του ΙΣΝ και εφάμιλλων δωρεών από άλλους χρηματοδοτικούς πόρους. Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα, προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και την συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές,  εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή, αφήνοντας τυχόν δυσάρεστες εμπειρίες στο παρελθόν. Όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση των ωφελούμενών της από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη-αυτόνομη διαβίωσή τους.