Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόσβαση των ωφελούμενων παιδιών στις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. στην είσοδο του Μουσείου και η περιήγηση ξεκίνησε απολαμβάνοντας τα εκθέματα που ζηλεύουν ακόμη και τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου: τη ζωφόρο του Παρθενώνα, τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου και τα διάσημα γλυπτά της αρχαϊκής εποχής και του χρυσού αιώνα του Περικλέους.

Τα παιδιά ταξίδεψαν σε εκείνες τις εποχές και άφησαν τη μαγική αύρα του μουσείου να τα συνεπάρει!

Ξεκινήσαμε από την ιστορία και τους μύθους που συνθέτουν την ιστορία της Ακρόπολης, και προχωρήσαμε στην καθημερινή ζωή των πολιτών, στο πως διαβιούσαν, πως θρησκεύονταν κι ευρύτερα πως πολιτεύονταν μέσα από σημαντικά ευρήματα των σπιτιών και των δημόσιων χώρων τους.

Γιατί τους μύθους δεν τους διαβάζουμε μόνο, αλλά τους βλέπουμε να απεικονίζονται και επάνω σε πανέμορφα έργα της αρχαίας τέχνης!

Είδαμε ενδιαφέροντα στοιχεία των ναών που προϋπήρχαν και περάσαμε, μέσα από Κόρες και Κούρους και άλλα συγκλονιστικά αφιερώματα, στο λαμπρό κόσμο της εποχής του Περικλή. Τα παιδιά θαύμασαν από κοντά το Ερέχθειον, τα Προπύλαια, το ναό της απτέρου Νίκης, τις Καρυάτιδες καταλήγοντας στην προσομοίωση του ιδίου του Παρθενώνα!

Συνολικά συμμετείχαν 27 παιδιά προερχόμενα από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, το Χριστοδούλειο ίδρυμα καθώς και τη Στέγη Θηλέων "ο Άγιος Αλέξανδρος". Την ομάδα των παιδιών πλαισίωσαν 8 συνοδοί από τις δομές κλειστής παιδικής προστασίας καθώς και η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον εικαστικό συγγραφέα κ. Βαγγέλη Παππά.

Η ξενάγηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Lunch box που δόθηκε στα παιδιά είναι ευγενική χορηγία από το catering «Δειπνοσοφιστήριον».


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.