Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόσβαση των ωφελούμενων παιδιών στις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. στην είσοδο της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Η επίσκεψη των ωφελούμενων στο τμηματικό κομμάτι της Εθνικής Πινακοθήκης με μέρος της μεγάλης συλλογής της, στόχο είχε την εξοικείωση τους με την ελληνική πολιτιστική κληρονομία.

Η ξενάγηση στα αριστουργήματα των Ελλήνων δημιουργών της γενιάς του ‘30 και ειδικά από τη μεταβυζαντινή περίοδο μέχρι τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, στόχο έχει την ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να εξασκήσουν δημιουργικά το βλέμμα τους, να μπορούν ν’ αντιλαμβάνονται τα έργα και τον βαθύτερο στοχασμό τους, αλλά και ν’ αντιδρούν μέσω των προσωπικών τους φίλτρων στη σημειολογία της τέχνης.

Το ενδιαφέρον των παιδιών παρέμεινε αμείωτο καθ' όλη τη διάρκεια της περιήγησης σε επιλεγμένα έργα του Ελ Γκρέκο, του Γύζη, του Λύτρα, του Παρθένη, του Κόντογλου, του Τσαρούχη, του Γκίκα, του Χαλεπά, αλλά και πολλών άλλων δημιουργών, μέσω των οποίων θα ξεκινήσει μια νέα διαδρομή επιρροών, ώστε, ο κάθε ένας ωφελούμενος να εμπνευστεί το αντικείμενο του δημιουργικού του ενδιαφέροντος.

Συνολικά συμμετείχαν 28 παιδιά προερχόμενα από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, το Χριστοδούλειο ίδρυμα καθώς και τη Στέγη Θηλέων "ο Άγιος Αλέξανδρος". Την ομάδα των παιδιών πλαισίωσαν 8 συνοδοί από τις δομές κλειστής παιδικής προστασίας καθώς και η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον εικαστικό συγγραφέα κ. Βαγγέλη Παππά.

Η ξενάγηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Lunch box που δόθηκε στα 28 παιδιά είναι ευγενική χορηγία από το catering «Δειπνοσοφιστήριον».

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.