Στο πλαίσιο της έναρξης όλων των προγραμμάτων της Οργάνωσης, ξεκινήσαν και οι συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού των ωφελούμενων, στα παιδικά χωριά SOS Βάρης, τη Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος και το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Μεγάλο μέρος των ωφελούμενων συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις συνεδρίες με τους συμβούλους και έτσι δίνεται η ευκαιρία της αίσθησης συνέχειας και εμβάθυνσης, σε ζητήματα αυτογνωσίας και πληροφόρησης, ενώ αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και νέοι ωφελούμενοι. Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετοί από αυτούς αναφέρουν ότι μέσω των συνεδριών, κατάλαβαν τι τους αρέσει, τι θέλουν να κάνουν μετά την αποχώρησή τους από το ίδρυμα και πώς μπορούν να το πετύχουν.

Παράλληλα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα περισσότερα παιδιά που διαμένουν στις συνεργαζόμενες δομές έχουν ανάγκη από φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη, προκειμένου να διεκδικήσουν με αισιοδοξία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον. Μέσω των προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, αλλά και της ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, η Οργάνωση επιδιώκει να δημιουργήσει μία γέφυρα μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, ώστε οι ωφελούμενοί της να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και να εξελιχθούν.