Μία νέα πρωτοβουλία της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ εγκαινιάστηκε παράλληλα με την εκπαιδευτική περίοδο, με τον τίτλο "Ανοιχτές Ομάδες Διαλόγου" με τους Εκπαιδευτικούς της Οργάνωσης. Σκοπός των συναντήσεων είναι η δημιουργία ενός ανοικτού “χώρου” για συζήτηση, ανταλλαγή και μοίρασμα εμπειριών μεταξύ των συνεργατών.

Στόχος είναι να επικοινωνηθούν καλές πρακτικές και δυσκολίες που προκύπτουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία και να αναπτυχθεί μία σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υποστήριξης της εκπαιδευτικής ομάδας της ΑΜΚΕ. Επίσης, η δράση στοχεύει στη διερεύνηση, μέσω της ομάδας, διαφόρων εναλλακτικών προτάσεων και λύσεων, για την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής πράξης.

Η θεματολογία της κάθε συνάντησης θα αποτελεί μία δυναμική διαδικασία και θα βασίζεται σε θέματα που θα φέρνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες και τυχόν δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινή πράξη. Σε κάθε περίπτωση, ο κεντρικός άξονας των συναντήσεων θα ορίζεται από τα εξής θέματα:

• Επικοινωνία και διαχείριση του μαθητή
• Οριοθέτηση των εκπαιδευτικών σχέσεων
• Ενδυνάμωση της ομάδας εκπαιδευτικών
• Συζήτηση πάνω σε πραγματικά περιστατικά ως προς την πιθανή διαχείρισή τους

Ο συντονισμός της Ομάδας πραγματοποιείται από τη συνεργάτιδα της Οργάνωσης κα Ελπίδα Μαρίνου (MSc. Ειδική Παιδαγωγό και Δραματοθεραπεύτρια).

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, οι συνεργάτες, αναφέρθηκαν στα επιτεύγματα των ωφελούμενων κατά το περσινό σχολικό έτος, καθώς και σε ζητήματα που αντιμετώπισαν και τους προβλημάτισαν. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την κα Δήμητρα Καλαντώνη, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο, να καλωσορίζει όλους τους εκπαιδευτικούς, παλαιούς και νέους και να εύχεται μία όμορφη και δημιουργική χρονιά!