Παιδιά και έφηβοι της Στέγης Νέων Παλαιού Φαλήρου, με την υποστήριξη της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, πέρασαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τις 22 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου στην πανέμορφη Κορώνη!

Οι διακοπές είναι σίγουρα η πιο συναρπαστική διαδικασία στη ζωή ενός παιδιού, γιατί ανακαλύπτει νέους τόπους και ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οι δεκατέσσερεις ωφελούμενοι της οργάνωσης (έφηβοι και συνοδοί) απόλαυσαν τις καλοκαιρινές διακοπές στην Κορώνη με την υποστήριξη της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κάνοντας χρήση των άνετων χώρων, απολαμβάνοντας τις παραλίες και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες για παιχνίδι και ψυχαγωγία.

Η Κορώνη, η μικρή παραλιακή πόλη του Νομού Μεσσηνίας στο Μεσσηνιακό κόλπο με την αστείρευτη  φυσική ομορφιά, τη γραφικότητα του τοπίου, τα ιστορικά αξιοθέατα και τη ζεστή φιλοξενία της κ. Αλέκας η οποία μας φιλοξένησε, γοήτευσε τους εφήβους ωφελούμενους της οργάνωσης. Οι περίπατοι βοήθησαν τους νέους να εξερευνήσουν τη μυστηριώδη μεσαιωνική πολιτεία που αγκαλιάζεται  από την αίγλη της θάλασσας.

Στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής δεν μπορούσαν να παραληφθούν ξεναγήσεις στο βενετσιάνικο Κάστρο της Κορώνης, χτισμένο πάνω από τον σύγχρονο οικισμό. Το Κάστρο με την επιβλητική του αρχιτεκτονική μοιάζει ωσάν να «επιβλέπει» και να «εποπτεύει» τον οικισμό. Παράλληλα, η περιήγηση στο χωριό Βασιλίτσι, το χωριό με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, από τον τοπικό σύλλογο του χωριού αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους ωφελούμενους. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο συναρπαστική! Κατευθύνθηκαν στην Βοϊδοκοιλιά, την παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Οι εκδρομές περιλάμβαναν, επίσης, περιηγήσεις στην Μεθώνη, την Πύλο και την Φοινικούντα!

Ένας πραγματικός παράδεισος περίμενε τους ωφελούμενους της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ οι οποίοι επέστρεψαν στην Στέγη Νέων γεμάτοι νέες εμπειρίες και εικόνες. Οι ευχετήριες κάρτες που άφησαν τα παιδιά, αλλά και οι συνοδοί τους, στην οικοδέσποινα του ξενώνα αλλά και σε εμάς προσωπικά -με τα ευχαριστήρια μηνύματά τους-  επιβεβαίωσε πόσο απολαυστική εμπειρία ήταν αυτή η εκδρομή  για τα παιδιά, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.