Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε την πρώτη ξενάγηση στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόσβαση των επωφελούμενων παιδιών στις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. στην οδό Αδριανού, στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Παναθηναίων, τα παιδιά περιηγήθηκαν στη στοά του Αττάλου. Κατά τη διάρκεια του δίωρου περιπάτου, τα παιδιά «είδαν» και έμαθαν τα μυστικά της Αγοράς, της «καρδιάς» της δημόσιας ζωής της Αρχαίας Ελληνικής πόλης. Ακόμα, επισκέφθηκαν το μουσείο, το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων αλλά και το δικαστήριο της Ηλιαίας, όπου δικάστηκε ο Σωκράτης.  Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο διοικητικό κέντρο της αγοράς: Βουλευτήριο, Μητρώο, Πρυτανείο και στο ναό του Ηφαίστου.

Όλοι οι συμμετέχοντες έδειχναν να απολαμβάνουν την ξενάγηση, όπου, έλαβε χώρα στην «καρδιά» της αρχαίας πόλης της Αθήνας. Το ενδιαφέρον των παιδιών παρέμεινε αμείωτο καθ' όλη τη διάρκεια της περιήγησης στα αρχαιολογικά μνημεία συζητώντας, παράλληλα, τις έννοιες της «Δημοκρατίας, του Πολιτισμού και της Συμμετοχής στα Κοινά», θέλοντας να μάθουν τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά των αρχαίων Αθηναίων και του πολιτισμού τους σε συνδυασμό με μια απολαυστική εκπαιδευτική βόλτα στον πανέμορφο αυτό αρχαιολογικό χώρο!

Συνολικά συμμετείχαν 28 παιδιά προερχόμενα από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, το Χριστοδούλειο ίδρυμα καθώς και τη Στέγη Θηλέων "ο Άγιος Αλέξανδρος". Την ομάδα των παιδιών πλαισίωσαν 7 συνοδοί από τις δομές κλειστής παιδικής προστασίας καθώς και η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον εικαστικό συγγραφέα κ. Βαγγέλη Παππά.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Lunch box που δόθηκε στα 28 παιδιά είναι ευγενική χορηγία από το catering «Δειπνοσοφιστήριον».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.