Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόσβαση των ωφελούμενων παιδιών στις πολιτιστικές δραστηριότητες, πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στην Εθνική Λυρική Σκηνή με σκοπό την παρακολούθηση της παράστασης «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ» Patari Project, στην Εναλλακτική Σκηνή, ένα Μουσικό θέατρο για παιδιά και νέους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οι Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν και ενθουσιάστηκαν με το έργο. Το ενδιαφέρον των παιδιών παρέμεινε αμείωτο καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ παράλληλα η ιδέα της ανακύκλωσης παρέμενε στον πυρήνα του έργου καθώς τα εντυπωσιακά κοστούμια των ηθοποιών της παράστασης είναι φτιαγμένα από είδη μιας χρήσης, από πλαστικές σακούλες και μπουκάλια μέχρι πλαστικά καλαμάκια και γάντια.

Στο έργο γνωρίσαμε τις τέσσερις εποχές: τον χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Οι εποχές απολαμβάνουν τη ζωή που τους δόθηκε στο έπακρο, σε τέτοιο βαθμό που σταδιακά αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο υπάρχει γύρω τους. Οι Τέσσερις εποχές συγκαταλέγονται σήμερα ανάμεσα στα δημοφιλέστερα έργα που γράφτηκαν ποτέ, ένα από τα πιο υπέροχα της μουσικής μπαρόκ.

Στην δράση συμμετείχαν 12 παιδιά και 2 συνοδοί από την Στέγη Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος» καθώς και η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Η παράσταση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και πραγματοποιήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η διάθεση των εισιτηρίων είναι ευγενική χορηγία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.