Δύο εκλεκτοί ομιλητές έλαβαν μέρος στη δεύτερη συνάντηση της δράσης «Mentor’s Day», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου, με θέμα «Προσωπική Ανάπτυξη και Αυτοβελτίωση».  Ο κ. Στέφανος Ξενάκης, συγγραφέας του best seller βιβλίου «το Δώρο», και η κα Μάρεα Λαουτάρη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια life and business coach, ανέπτυξαν μία ζεστή και δημιουργική συζήτηση με τους ωφελούμενους σχετικά με την αξία της αυτογνωσίας και της δημιουργίας κινήτρων ως κινητήρια δύναμη για την πραγματοποίηση των στόχων τους και την προσωπική τους εξέλιξη. Η διαδικτυακή συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, ανέδειξε την αγωνία των παιδιών σχετικά με τις μελλοντικές επιλογές τους, αλλά ταυτόχρονα και τον ενθουσιασμό τους, ο οποίος εκπορεύεται από την ευκαιρία που τους δίνεται να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους απέναντι σε ανθρώπους που αποτελούν πρότυπα ζωής.

 

Η κα Λαουτάρη, η οποία καθοδήγησε την κουβέντα, αφού μίλησε στους ωφελούμενους για την ενδιαφέρουσα μετάβασή της από τον χώρο της Διαφήμισης στον τομέα του life coaching, αναφέρθηκε στους τρόπους διαχείρισης του άγχους και των φόβων. Όπως εξήγησε, τις περισσότερες φορές οι αγωνίες και τα άγχη προκαλούνται από μελλοντικά σενάρια που πλάθει ο εγκέφαλος και όχι από καταστάσεις που βιώνει κάποιος στο παρόν. Με την αμεσότητα που τη διακρίνει και με σκοπό να ενεργοποιήσει δημιουργικά τους ωφελούμενους, τους ζήτησε να μοιραστούν με την ομάδα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και πράγματα που τους αρέσουν και για τα οποία είναι περήφανοι. Πολλά από τα παιδιά που πήραν τον λόγο περιέγραψαν προσωπικές καταστάσεις και συμπεριφορές που ενώ τους δυσκόλεψαν στο παρελθόν κατάφεραν να τις υπερβούν, στέλνοντας με τον τρόπο τους θετικά μηνύματα προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο κ. Ξενάκης από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι στον κόσμο της συγγραφής κατάφερε να διοχετεύσει το έμφυτο πάθος του για αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη. Ο συγγραφέας περιέγραψε πώς έφτασε στην έκδοση του πρώτου του βιβλίου το 2018, «το Δώρο», και τι ακριβώς τον οδήγησε στην τεράστια επιτυχία του, πουλώντας περισσότερα από 150.000 αντίτυπα. Μέσα από μικρές καθημερινές ιστορίες εξήγησε στους ωφελούμενους πως στη ζωή καθημερινά συμβαίνουν μικρά «θαύματα», τα οποία πολλές φορές αγνοούμε και προσπερνάμε, αλλά αν τα αναγνωρίσουμε είναι ικανά να ανατρέψουν τα δεδομένα μας. Συμβούλεψε, επίσης, τα παιδιά να βρίσκουν το θάρρος να διεκδικούν τα θέλω τους, ακούγοντας πάντοτε την εσωτερική τους φωνή. «Μόνο το μέσα μας ξέρει πραγματικά. Το σημαντικότερο ταλέντο στη ζωή είναι να μάθω να ακούω τη φωνή που έχω μέσα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξενάκης.

Αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο του επόμενου έργου του, καθώς αυτή την εποχή εργάζεται εντατικά προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα όλων των σχολείων της Ελλάδας το μάθημα «ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ», το οποίο θα αποτελέσει έναν οδηγό αξιών και αυτογνωσίας. Την παραπάνω θέση ενστερνίστηκε και η κα Λαουτάρη, η οποία, όπως εξήγησε, μέσα από το Life Coaching τα παιδιά θα είναι σε θέση από την παιδική τους ηλικία να εκπαιδευτούν στο να βάζουν στόχους, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να αγαπούν τους άλλους και να επικοινωνούν σωστά.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=w4pTKn89Rgw&t=1043s