Τα κορίτσια της Στέγης φορώντας ποδιές, περικυκλώνουν την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και φτιάχνουν μαζί της γλυκιές δημιουργίες, με ενθουσιασμό και χαρά.

Η γνωστή σεφ με τις μοναδικές της συνταγές μύησε στα μυστικά των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων τις μικρές μας φίλες οι οποίες έμαθαν να δημιουργούν παίζοντας και ανακαλύπτοντας τις ζαχαροπλαστικές τους ικανότητες πάντα με την καθοδήγηση της Αργυρούς.

Το μεγάλο τραπέζι στον χώρο της τραπεζαρίας της Στέγης Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος» ήταν περικυκλωμένο από τα παιδιά με τζιν ποδιές ενώ παράλληλα μικρά χεράκια ζύμωναν, έπλαθαν και έψηναν μελομακάρονα.

Η δομή φιλοξενίας γέμισε με χαμόγελα καθώς μέσω της ζαχαροπλαστικής δραστηριότητας τα παιδιά έγιναν μία παρέα που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε την εκδήλωση στην Στέγη Θηλέων στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόσβαση των ωφελούμενων παιδιών στις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ποδιές που δόθηκαν στα 12 κορίτσια είναι ευγενική χορηγία από την εταιρεία A+M ATHENS.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.