Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο φιλόξενο χώρο της, όπου στολίσαμε το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο, ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τα παιδιά!

Η γιορτή ξεκίνησε με τον εικαστικό και συγγραφέα Βαγγέλη Παππά, ο οποίος παρουσίασε ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, μέσα από ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό, εξηγώντας μας τα έργα του μεγάλου Αναγεννησιακού καλλιτέχνη και την πολυτάραχη ζωή του. Η Μόνα Λίζα και η αποκωδικοποίησή της, ο περίφημος Μυστικός δείπνος του Μιλάνου, αλλά και πλήθος εφευρέσεων του, ιστορίες και εικόνες που κυριολεκτικά καθήλωσαν τους νέους μας φίλους, ενώ παράλληλα τους εξιστορήθηκε ο βίος και η πολιτεία ίσως της πιο ενδιαφέρουσας μορφής στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί στολίσαμε το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο με τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών. Τραγουδήσαμε αγαπημένα τραγούδια και μοιραστήκαμε υπέροχα δώρα, ενώ η βραδιά έκλεισε με ένα κεφάτο πάρτυ που στήθηκε στον χώρο μας. Τα χαμόγελα των παιδιών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να πάρουν τα δωράκια των Χριστουγέννων με ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!

Συνολικά συμμετείχαν είκοσι τρία παιδιά προερχόμενα από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, το Χριστοδούλειο ίδρυμα καθώς και τη Στέγη Θηλέων "ο Άγιος Αλέξανδρος". Την ομάδα των παιδιών πλαισίωσαν 3 συνοδοί από τις δομές φιλοξενίας, καθώς και η ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ.

Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Stavros Niarchos Foundation.

Συγχρόνως τα χριστουγεννιάτικά εδέσματα της εκδήλωσης είναι ευγενική χορηγία από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Catering Δειπνοσοφιστήριον «Περίσσευμα Καρδιάς», με τα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια που φορέσαμε να είναι ευγενική χορηγία από την εταιρεία Μουστάκας.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.