Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε νέο ψηφιακό πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από δύο μέρη: α) πρόγραμμα παρουσίασης των Ολυμπιακών Αγώνων στα παιδιά και στους εφήβους β) στο δεύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μας οι Αmbassadors μας από τον χώρο του αθλητισμού, Ζωή Δημητράκου και Χρήστος Κορομηλάς, γυμνάζονταν με τα παιδιά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας!

Η πρωτόγνωρη περίοδος της καραντίνας μας άφησε όλους με ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα αναδείχθηκε η ανάγκη για επικοινωνία και διασύνδεση μεταξύ των ανθρώπων. Αυτονόητα μέχρι τότε πράγματα της καθημερινότητας, σταμάτησαν να είναι  δεδομένα, όπως το σχολείο, μία βόλτα στο πάρκο, ο αθλητισμός κ.λπ. και ξαφνικά έπρεπε όλη αυτή η ανάγκη για επικοινωνία να βρει έναν νέο τόπο ώστε να εκφραστεί. Είμαστε πολύ τυχεροί που η πρόοδος της τεχνολογίας ήταν ο καλύτερος σύμμαχος στο να αμβλυνθούν οι δυσκολίες. Ειδικότερα, η χρήση των διαφόρων εφαρμογών στο διαδίκτυο αποτέλεσε το μέσο μας για να επικοινωνούμε με τους ωφελούμενους στις δομές.

Το όχημα  που μας έφερνε σε επαφή επιλέξαμε να είναι τα Ολυμπιακά Αθλήματα, μιας και το 2020 θα ήταν Ολυμπιακή χρονιά. Ειδικότερα, κάνοντας μια γενική περιγραφή του εκάστοτε αθλήματος και προσπαθώντας να έχουμε έναν εκπρόσωπο  του εκάστοτε αθλήματος, όπου διαδραστικά μέσω ερωτήσεων και σχολιασμών τα παιδιά αποκόμιζαν πληροφορίες από τις εμπειρίες του καλεσμένου μας, στοχεύσαμε να περάσουμε το μήνυμα προς τα παιδιά ότι:  «οι αξίες του αθλητισμού δεν είναι τόσο δυνατές, εάν δεν συνοδεύονται από γνώσεις στο σχολείο και από ποιοτικές πράξεις».

Η περιήγηση μας στα Ολυμπιακά Αθλήματα ξεκίνησε με την Ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων στην αρχαιότητα και το σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, δώσαμε έμφαση στη ιστορική νίκη του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη όπου μετά από πολλές περιπέτειες  επέστρεψε στην Ελλάδα με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στη συνέχεια παρουσιάσαμε το άθλημα της κωπηλασίας όπου είχαμε guest speaker τον Πανελληνιονίκη και εθελοντή στις δράσεις μας Πάνο Παπαδόπουλο. Ειδικότερα, στο άθλημα του  ποδόσφαιρου είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον αγαπημένο πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού Predrak Djortzevic, στη πετοσφαίριση (βόλεϊ) τον διεθνή με τα χρώματα της Εθνικής μας  Κώστα Ναλμπάντη και στο στίβο (στα δρομικά αθλήματα) τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Νέων και κάτοχο της 4ης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στην Ευρώπη στα 400μ. εμπ.  Περικλή Ιακωβάκη.

Στο δεύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μας οι Αmbassadors μας από τον χώρο του αθλητισμού, Ζωή Δημητράκου και Χρήστος Κορομηλάς, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας γυμνάζονταν με τα παιδιά και συγχρόνως τα ασκούσαν με προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης αλλά και πολύπλευρης κινητικής ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας αντικείμενα χρηστικά του σπιτιού όπως καρέκλες, μαξιλάρια, μπουκάλια νερού και πολλά άλλα.

Η τιμή που μας έκαναν ήταν πολύ μεγάλη και τα παιδιά πραγματικά έδειχναν ενθουσιασμένα μετά από κάθε συνάντηση. Στο τέλος πάντα υπήρχε η ευχή αλλά και η υπόσχεση ότι με την πρώτη ευκαιρία το επόμενο ραντεβού θα είναι στο φυσικό χώρο του αθλήματος και πάντα κάτω από την καθοδήγηση των σπουδαίων αυτών αθλητών.

Η διαδικτυακή  μας δράση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και προσφέρεται στην Στέγη Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος».

To ψηφιακό πρόγραμμα πρόσβασης στον αθλητισμό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ που υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).