Η 11η Φεβρουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη. Δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξη τους,  καλωσορίσαν μια ομάδα νεαρών γυναικών στις εγκαταστάσεις τους, για να παρουσιάσουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ενεργειακός τομέας στην Ελλάδα.

Κορίτσια τα οποία μόλις τελείωσαν το σχολείο ή κάνουν τα πρώτα τους εργασιακά βήματα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Συζήτησαν, επίσης, με στελέχη και γυναίκες μηχανικούς  τις μεγάλες επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει ο δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος της ενέργειας και τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Η Enel Green Power διαθέτει το  πιο σύγχρονο Control & Monitoring Room αντίστοιχης εταιρείας στη χώρα και εφαρμόζοντας νέες, σύγχρονες τεχνολογίες με επαναστατικές βιώσιμες πρακτικές στα έργα τους. Αποτελεί μία εταιρεία που όχι μόνο συνδυάζει τις ΑΠΕ με την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων αλλά παρέχει και στους εργαζομένους μας ένα περιβάλλον με συνεχή εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης η κα. Ευγενία Μελέα, Head of HR Europe, καθώς και γυναίκες συνάδελφοί μας μοιράστηκαν με συμμετέχουσες τις εμπειρίες τους από τον τομέα της ενέργειας, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, καθώς και την αμέριστη στήριξη που είχαν από την εταιρεία.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κα. Αναστασία Σαμπάνη, Head of Regulatory Affairs, περιέγραψε τη δική της πορεία στον κλάδο. Στάθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις που θέτει η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη για τις ενεργειακές εταιρείες, αλλά και τα στερεότυπα με τα οποία καλούνται να αναμετρηθούν οι γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με την τεχνολογία και την ενέργεια – δύο τομείς που ακόμα θεωρούνται «ανδρικοί».

Ευχαριστούμε θερμά την Enel Green Power για την ξενάγηση στα γραφεία τους αλλά την έμπρακτη υποστηριξή τους συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ καλύπτοντας μέρος των εξόδων των φοιτητριών για την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ.