Η ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία) ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο ίδρυμα Ευγενίδου, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:30 πραγματοποιήθηκε, στο περιστύλιο του Ιδρύματος Ευγενίδου στον 1ο όροφο, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 της οργάνωσης με μεγάλη συμμετοχή ωφελούμενων, εκπροσώπων των φορέων κλειστής παιδικής προστασίας και φίλων. Η κοπή της πίτας έγινε σε συνέχεια ειδικής εκδήλωσης κατά την οποία 70 ωφελούμενοι μαζί με τους συνοδούς τους πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ κ. Δήμητρα Καλαντώνη, ευχαρίστησε τα παιδιά, τους εκπροσώπους των δομών φιλοξενίας, τους συνεργάτες και τους φίλους της οργάνωσης για την συμβολή τους στην πορεία και το έργο που προσφέρεται. Στη συνέχεια ευχήθηκε στους παρισταμένους η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και δημιουργία και η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να συνεχίσει δυναμικά το έργο της και να παρέχει στα παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές ποιοτικές υπηρεσίες και πολυάριθμες δράσεις για την εκπαίδευση, την αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική τους ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξή τους.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που βρίσκεστε κοντά μας εδώ σήμερα, στην πρώτη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οργάνωσης. Ξεκινήσαμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας τον Οκτώβρη και από τότε καθημερινά γινόμαστε ωριμότεροι και πιο έτοιμοι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες για τα παιδιά μας.  Παράλληλα, σημείωσε: «Η Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιδρυτικό μας Δωρητή».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης & Στέγη Νέων, τη Στέγη Θηλέων «ο Άγιος Αλέξανδρος» και το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο Θηλέων, δομές που αποτελούν τους τρεις πρώτους συνεργάτες με τους οποίους η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ξεκίνησε από κοινού το έργο της, με στόχο πάντοτε τη διεύρυνση των συνεργασιών και την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων παιδιών, εκπρόσωποι των δομών φιλοξενίας, οι συνεργάτες και φίλοι της οργάνωσης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για τη συνέχιση του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ στον τομέα της παιδικής μέριμνας.

Το φλουρί της πίτας τον κέρδισαν τρία παιδιά από κάθε δομή τα οποία έλαβαν όμορφα παιχνίδια από την ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσίας τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Την κοπή της Πίτας ακολούθησε ελαφρύ γεύμα, με την ευγενική χορηγία από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Catering Δειπνοσοφιστήριον  «Περίσσευμα Καρδιάς».

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.