Παραμονή των καλοκαιρινών διακοπών και σε πολύ θερμό κλίμα, ολοκληρώθηκε για τη φετινή σεζόν η εξαιρετικά επιτυχημένη δράση του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague, ONE TEAM, σε συνεργασία με την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τα δεκατρία κορίτσια της Στέγης «Άγιος Αλέξανδρος» φιλοξένησαν για μερικές ώρες στη Στέγη, τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, με τον οποίο είχαν τη χαρά να συζητήσουν, να παίξουν παιχνίδια, να τραγουδήσουν, αλλά και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα χαμόγελα των κοριτσιών και η καλή τους διάθεση ήταν για όλους εμάς ένα μεγάλο δώρο, το οποίο θελήσαμε να τους ανταποδώσουμε έμπρακτα. Έτσι πέρα από τις χαρούμενες στιγμές και τα γέλια που μοιραστήκαμε, ο παίκτης του Ολυμπιακού, εκ μέρους της ONE TEAM, μοίρασε σε όλα τα κορίτσια branded καλοκαιρινά δώρα, πετσέτες θαλάσσης και βεντάλιες, προκειμένου να τις συνοδεύουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές! Τα κορίτσια της Στέγης ευχαρίστησαν εγκάρδια το Βασίλη και την εκπρόσωπο της ONE TEAM και δεν παρέλειψαν να προσθέσουν την καινούργια κόκκινη πετσέτα τους στις βαλίτσες τους, ενόψει της πενθήμερης εκδρομής τους στην Κορώνη.

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε την ολοκλήρωση του αθλητικού προγράμματος της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, σε συνεργασία με την ONE TEAM, και την ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπου μέσω του αθλητισμού και κυρίως του μπάσκετ ενισχύεται η κοινωνικοποίηση των παιδιών, προκειμένου να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, να αισθανθούν μέλη μιας ομάδας αλλά και να συναναστραφούν με άλλους συνομηλίκους τους.

Το πρόγραμμα ONETEAM

H One Team που ανήκει στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Ευρωλίγκα έχοντας την στήριξη των Τουρκικών Αερογραμμών που είναι ο προστάτης του προγράμματος με τη συνεργασία των Special Olympics που είναι ο ‘‘Περήφανος Συνεργάτης’’ χρησιμοποιεί τη καλαθοσφαίριση προκαλώντας θετικό αντίκτυπο και αλλαγή στη κοινωνία. Έχοντας ένα  καινοτόμο μοντέλο σύνδεσης που απλώνεται σε μια ολόκληρη ήπειρο, η Ευρωλίγκα (ομάδα καλαθοσφαίρισης) και οι επιμέρους σύλλογοι δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης που συνδυάζει δραστηριότητες με ένα αποτελεσματικό τρόπο δουλεύοντας ώστε να επιτευχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης (CSR) που συνενώνει δραστηριότητες από κάθε ομάδα ομαδοποιώντας τες σε μια δράση υπό τον τίτλο «κοινωνική ενσωμάτωση». Κάθε σύλλογος που συμμετέχει στο πρόγραμμα δημιουργεί τo δικό του έργο σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής του κοινότητας ώστε να ωφεληθούν κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν περιθωριοποίηση λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με χρήση ουσιών, διαφοροποίηση λόγω φύλου ,νοητικών ή σωματικών αναπηριών. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ‘ONE TEAM έχει ωφελήσει έμμεσα ή έμμεσα 19.000 συμμετέχοντες του προγράμματος μέσα από την πληθώρα δράσεων του.