Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την ολοκλήρωση μίας πολύ επιτυχημένης σεζόν, θα ήθελα να ευχηθώ προσωπικά, αλλά και εκ μέρους όλης της ομάδας της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, σε όλους τους φίλους και συνεργάτες της Οργάνωσης, Καλή Αρχή και Επάνοδο με υγεία, προσοχή και αισιοδοξία!

Όπως γνωρίζετε, όσοι συνεργάζεστε άμεσα μαζί μας, ή απλώς παρακολουθείτε τις δράσεις μας, η εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώθηκε, παρότι ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη για όλους, δεν μας βρήκε απροετοίμαστους και βέβαια δεν μας άφησε άπραγους.

 

Στο σημείο αυτό, με την ευκαιρία της εκπαιδευτικής χρονιάς που ξεκινά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χορηγούς μας, δίχως τη βοήθεια και συνεισφορά των οποίων, δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε τόσο άμεσα και με τόση επιτυχία, στην υλοποίηση των προγραμμάτων, που συνεχίστηκαν ακόμη και εξ αποστάσεως - σε όλους τους τομείς υποστήριξης και παρέμβασής μας.
Καμία από τις δράσεις της Οργάνωσης δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς τον ιδρυτικό δωρητή μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο οποίος μας υποστήριξε έμπρακτα, φροντίζοντας να συνεχίσει όλη η ομάδα το έργο της, ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε παγκοσμίως.

Προκειμένου τα παιδιά και οι έφηβοι να μην χάσουν την επαφή τους με την μαθησιακή διαδικασία κατά την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού, με σύμμαχό μας τόσο την τεχνολογία, όσο και τους συνεργάτες μας, κατορθώσαμε να σχεδιάσουμε εκ νέου όλα μας τα προγράμματα, εκπαιδευτικά, αθλητικά, ακόμη και τα εικαστικά εργαστήρια. Σε συνεργασία με την εξαιρετική ομάδα του HIGGS, σχεδιάσαμε online όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις, για την περαίωση των οποίων, δάνεισε στα συνεργαζόμενα ιδρύματα 10 Η/Υ.
Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Όμιλο ΗΡΩΝ, ο οποίος προκειμένου να στηρίξει το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, προχώρησε στη δωρεά Η/Υ για τις συνεργαζόμενες δομές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης, στις εταιρείες ENGIE Hellas και ALTER EGO Facilities Management, για τη δωρεά μέσων ατομικής προστασίας και ειδών, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, που κάλυψαν τις απαρέγκλιτες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, καθώς και για την πραγματοποίηση απολυμάνσεων σε δύο από τις δομές από τη δεύτερη.

Επιπροσθέτως, θα ήθελα να απευθύνω ευχαριστίες στους Αmbassadors μας από τον χώρο του αθλητισμού, τη Ζωή Δημητράκου και τον Χρήστο Κορομηλά, οι οποίοι ανέλαβαν την εκγύμναση των παιδιών μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και φυσικά την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που στο πλαίσιο του προγράμματος ONE TEAM, συνέχισε να προπονεί «ψηφιακά» τις εφήβους της «Στέγης Άγιος Αλέξανδρος».

 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτά, χωρίς την ενεργό συμμετοχή, άμεση αντίδραση και προσαρμογή, όλων των συνεργατών της Οργάνωσης. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω προσωπικά, έναν προς έναν, αφού για το συντονισμό του έργου στον τομέα της εκπαίδευσης συμμετείχαμε όλοι, ακόμα και διαδικτυακά, όταν αυτό απαιτήθηκε!
Εκπαιδευτικοί τυπικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, στο σύνολό τους δεκαέξι συνεργάτες της οργάνωσης, με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, για την ανάπτυξη ενός σταθερού πλαισίου συστημάτων δράσεων και παρεμβάσεων, ήταν όλοι τους παρόντες.

Η πρωτόγνωρη περίοδος της καραντίνας μας άφησε όλους με ανάμεικτα συναισθήματα και διαμόρφωσε μία νέα καθημερινότητα, η οποία όπως φαίνεται θα κρατήσει για καιρό.
Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά αξίζουν προβολής και συγχαρητηρίων. Ας μην ξεχνάμε πως η ευαισθητοποίηση, η σύμπνοια και η ενίσχυση της κοινής προσπάθειας, που έχει ως στόχο το κοινωνικό αποτύπωμα, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που ενδυναμώνουν την κοινωνία στις περιόδους κρίσης. Μόνο μέσα από τέτοιες πράξεις και ειλικρινή αγάπη για το συνάνθρωπο, κοινωνίες, όντας ενωμένες είναι ικανές να ξεπεράσουν κάθε κρίση!

 

Καλή Αρχή σε όλους !

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος,

Δήμητρα Καλαντώνη
& Η Ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ