Η ENGIE Hellas και ο ΗΡΩΝ, προχώρησαν σε δωρεά μέσων ατομικής προστασίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών στην ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων που διαβιούν σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας.

Οι καταστάσεις που ζούμε την τελευταία εβδομάδα είναι πρωτόγνωρες όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και διεθνώς λόγω της κρίσης της δημόσιας υγείας. Με γνώμονα πάντα το καλό και την ευημερία των παιδιών το έργο της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ συνεχίζεται. Η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών και των φροντιστών σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας είναι το ζητούμενο κατά τη διάρκεια των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε. Λειτουργήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση και στο δρόμο μας βρήκαμε σημαντικούς αρωγούς και συμμάχους.

Η ENGIE Hellas προχώρησε σε δωρεά μέσων ατομικής προστασίας και ειδών ανάγκης για το διαμοιρασμό τους στις δομές φιλοξενίας. Το υλικό καλύπτει τις απαρέγκλιτες ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών που διαμένουν στις δομές.

Παράλληλα η συμμετοχή της ομάδας του ΗΡΩΝΑ με τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των παιδιών, συνέβαλε ουσιαστικά προκειμένου να μη χαθούν οι ώρες διδασκαλίας και να υπάρχει επαφή των παιδιών με την εκπαιδευτική πράξη.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η ENGIE Hellas και ο Όμιλος ΗΡΩΝ, συνέδραμαν έμπρακτα στο έργο της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ επιδεικνύοντας αλληλεγγύη στις δομές φιλοξενίας, στα παιδιά και στους φροντιστές που διαβιούν σε αυτές.

 

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενους από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.