Για την Ημερίδα:

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) ανοίγουν το διάλογο για την ανάγκη μεταρρύθμισης και ολιστικής παρέμβασης στο ευαίσθητο πεδίο της παιδικής προστασίας, θέτοντας  αυτή τη φορά στο επίκεντρο την προώθηση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Η ημερίδα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2024 και ώρα 09:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»), θα έχει ως στόχο την προαγωγή του διαλόγου αναφορικά με το ευαίσθητο θέμα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και επιθυμεί να τονίσει την αναγκαιότητα διασύνδεσης και συνεργασίας των φορέων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με τους λοιπούς θεσμικούς φορείς

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κος Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ στα πάνελ ομιλητών θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας, ώστε να υπάρξει ένας διαρκής διάλογος προβληματισμού σχετικά με την υφιστάμενη παιδοψυχιατρική πραγματικότητα αλλά και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για τη βελτίωση της.

Η διαφύλαξη της ψυχικής υγείας και της πλήρους κοινωνικής ένταξης ευάλωτων παιδιών και εφήβων είναι υπόθεση όλων μας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής υγείας και κοινωνικής ευημερίας του τόπου μας. Εξασφάλισε και εσύ τη θέση σου στο Συνέδριο κάνοντας click στο RSVP link.

Πρόσβαση στην ημερίδα

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ αποτελεί τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό φορέα στην Ελλάδα, που από το 2018, υποστηρίζει και ενδυναμώνει εφήβους και νεαρούς ενήλικες που διαβιούν σε δομές κλειστής παιδικής προστασίας. Όραμα και αποστολή του φορέα είναι να συμβάλει, μέσα από προγράμματα εκπαιδευτικής κατάρτισης, ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, παροχής στέγης και επαγγελματικού προσανατολισμού, στην ομαλή αποδέσμευση των νεαρών ωφελούμενων από την ιδρυματική φροντίδα και στην πλήρη συμπερίληψή τους στην κοινωνία. Η ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ δημιουργήθηκε με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΨΥ

Η ΕΠΑΨΥ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς φορείς παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Έχει τη διοικητική και επιστημονική φροντίδα 23 στεγαστικών μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ανά την επικράτεια, 4 Κέντρων Ημέρας σε Αθηνά, Λάρισα & Θεσσαλονίκη, 2 Μονάδων Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση και 4 Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες, στη Λάρισα και την Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια, διαχειρίζεται εθνικά και διεθνή προγράμματα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προγράμματα υποστήριξης νέων, παιδιών και οικογενειών, καθώς και προγράμματα κατά της κατάθλιψης και της αυτοκτονικής συμπεριφοράς και της έμφυλης βίας, στον Νομό Αττικής και τις Κυκλάδες.