Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, με αφορμή την ψηφιακή παράσταση «Ο θάνατος των Δεινοσαύρων». Προηγήθηκε ξενάγηση στη Διαδραστική Έκθεση ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.

Στις 10.30 π.μ. παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, τη Στέγη Θηλέων «ο Άγιος Αλέξανδρος» και το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο Θηλέων, δομές που αποτελούν τους τρεις πρώτους συνεργάτες με τους οποίους η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ξεκίνησε από κοινού το έργο της, συνοδοί και συνεργάτες της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ,  συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του  Ιδρύματος Ευγενίδου και οδηγήθηκαν στο Μουσείο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Ρομποτική, και την  Πληροφορική μέσω βιωματικών, διαδραστικών και πρακτικών πειραμάτων και γρίφων.

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα όπου το πιο σύγχρονο τεχνολογικά  πλανητάριο της Ευρώπης προβάλει  αριστουργήματα  κινηματογραφικής τέχνης μέσω computer animation.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την πιθανότερη επιστημονική εκδοχή  για την εξαφάνιση των  δεινοσαύρων με καταπληκτικής πιστότητας γραφικά και ήχο.  Εδώ οι μικρότεροι σε ηλικία φίλοι μας ενθουσιάστηκαν ακόμα πιο πολύ και δεν σταμάτησαν λεπτό να εκφράζουν το θαυμασμό τους για το θέαμα που είχαν δει.

Το τέλος της εκπαιδευτικής εμπειρίας μας έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς τα παιδιά οδηγήθηκαν στην αίθουσα με τα εκθέματα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου όπου είδαν τα μοναδικά στον κόσμο εκθέματα από Σεκόιες και Δεινοθήρια.

Περίπου 70 ωφελούμενοι με τους συνοδούς και τους συνεργάτες της οργάνωσης, πραγματοποίησαν την επίσκεψη στο ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι δράσεις είναι ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου για τους ωφελούμενους της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενων από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η  Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.