Η έλευση του φθινοπώρου σηματοδοτείται παραδοσιακά από το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα για την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, σημαίνει την εκκίνηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που απευθύνονται στους ωφελούμενους έφηβους και νέους που διαβιούν στις Δομές  Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Η ΑΜΚΕ λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, προσάρμοσε το εκπαιδευτικό πλάνο και τις δράσεις στο σύνολό τους, προκειμένου οι ωφελούμενοί της να εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν καλές επιδόσεις.

Οι επιτυχίες των ωφελούμενων παιδιών, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της Οργάνωσης, αποδεικνύουν έμπρακτα το θετικό αποτύπωμα που αφήνει στις ζωές των παιδιών, η ολιστική προσέγγιση που πρεσβεύει η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα δύο εκ των ωφελούμενων εφήβων, οι οποίες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις αγγλικών του Lower, ενώ μέσα στη χρονιά πέρασε, μετεγράφηκαν σε σχολεία γενικού πληθυσμού (η μία σε ΕΠΑΛ και η άλλη σε Γενικό Λύκειο), από το Διαπολιτισμικό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν πριν.

Παράλληλα και κατόπιν εισήγησης του επιστημονικού προσωπικού της Οργάνωσης, συντελέστηκε μία ακόμη αλλαγή μαθήτριας, από Ειδικό Γυμνάσιο σε σχολείο γενικού πληθυσμού και εν συνεχεία η εγγραφή της σε ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο). Η συγκεκριμένη μεταγραφή, προτάθηκε με στόχο την παρακολούθηση ειδικότητας, που η ίδια επέλεξε, αφού παρακολούθησε μία σειρά συνεδρίων επαγγελματικού προσανατολισμού και μαθημάτων τυπικής εκπαίδευσης.

Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η χορήγηση υποτροφίας από το ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) – αναμονή της τελικής έγκρισης- σε μία νεαρή ενήλικη, η οποία υποστηρίχθηκε από την εκπαιδευτική ομάδα της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, αλλά και κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού της.
Σε μία ιδιαίτερη χρονιά σαν τη φετινή, που τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και προφανές, τα καλά νέα μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, κυρίως για τα παιδιά μας.

 

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε ανήλικους και σε ενήλικες της εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας προερχόμενους από ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας. Αποστολή μας είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ να βοηθήσει στην φροντίδα των εφήβων ηλικίας 12-17 καθώς και να παραλάβει τη σκυτάλη της φροντίδας των νέων ηλικίας 18-25 ετών από τα ιδρύματα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδυαστικής δράσης, θα είναι οι μεταβάσεις από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο να γίνονται ομαλώς και παράλληλα να κατορθώσουμε οι νέοι αυτοί λαμβάνοντας φροντίδα, προσλαμβάνουσες και ψυχολογική υποστήριξη να διεκδικήσουν με αισιοδοξία, ισορροπία και γνώση ένα καλύτερο μέλλον.

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ

Η Ίδρυση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, με την ιδρυτική του δωρεά, στηρίζει τα πρώτα βήματα της ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και, συγκεκριμένα, δράσεις για την εκπαίδευση, αθλητική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων που διαβιούν στα ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας.